Un sărut pentru un minut… de viaţă // CAMPANIE


„Niciodată să nu lăsaţi mâinile în jos. Toţi bolnavii trebuie să ştie că atunci când renunţi să lupţi este cel mai straşnic”, ne îndeamnă Natalia Malaniuc, 27 de ani, de pe patul de spital. Aceasta a avut recent o intervenţie chirurgicală pe creier. „Când se simte mai bine, când se simte mai rău. E starea obişnuită a unei persoane care avut o nouă operaţie pe creier”, ne spune Iurie Melentev, medicul femeii.

O caută pe mama

Pe de altă parte, Victor Ciupercă, doctor oncolog şi traumatolog, care a avut grijă de Natalia, susţine că va prezenta cazul pacientei sale în cadrul unei conferinţe internaţionale care se va desfăşura în februarie 2013 la Paris. „Este un diagnostic drastic şi, de regulă, 35% din bolnavi trăiesc până la cinci ani. Natalia, datorită dorinţei de a trăi şi a medicilor, trăieşte 12 ani”, ne spune medicul.

În timp ce Natalia Malaniuc luptă de pe patul de spital, acasă, Ionuţ, băieţelul ei, îi duce dorul, în fiecare dimineaţă, când se scoală, o caută prin casă. „Iese din pătuţ, vine la noi în pat, pe urmă se duce la bucătărie, la baie, vine, strânge din umeri, parcă ar spune că nu e mama”, mărturiseşte Denis, soţul tinerei.

Mă voi întâlni cu publicul meu

Ca să poată să se ridice şi să-şi crească singură copilul, Natalia are nevoie de minimum 15 mii de Euro, pentru radio şi chimioterapie. Toţi doritorii de a o ajuta pe Natalia Malaniuc şi familia ei o pot face venind pe 14 iulie în Grădina Publică „Ştefan cel Mare”, începând cu ora 16.00 la „Poarta Sărutului”. „Mi-aş dori să vină cât mai multă lume ca să-i ajutăm pe cei care au nevoie de noi. Pe 14 iulie, mă voi întâlni cu publicul meu într-un moment important, atunci când o vom putea ajuta pe Natalia”, a comunicat Fuego în cadrul unei intervenţii la postul de radio „Vocea Basarabiei”.

 „Dumnezeu să vă întoarcă înzecit!”

În acelaşi timp, persoanele care vor să ajute familia Malaniuc pot face o donaţie pe contul bancar: BENEFICIAR: A.O. „Organizaţia pentru Participare şi Transformare din Moldova”
IDNO: 1010620005690
CONT MDL: 225127162463
CONT USD: 225127162463/840
CONT EURO: 225127162463/978
SWIFT: ECBMMD2X
BC “EuroCreditBank” SA

Destinaţia plăţii: Ajutor pentru Natalia Malaniuc.

„Dacă cineva mă poate ajuta cu ceva, aş fi foarte recunoscătoare. Înţeleg că le este greu tuturor. Toţi au banii calculaţi, bănuţ cu bănuţ. Aşa că dacă cineva mă va ajuta, mă voi ruga la Dumnezeu să le dea sănătate şi să le întoarcă înzecit din altă parte”, spune Natalia.

Ziarul JURNAL de Chişinău, în calitate de partener media, îşi îndeamnă cititorii să-i întindă o mână de ajutor Nataliei, pentru ca, după 12 ani, în care spitalul a devenit pentru ea a doua casă, aceasta să aibă posibilitatea să-şi îngrijească singură băiatul de un an şi cinci luni şi să fie fericită alături de soţul său, Denis. JURNAL vă va ţine la curent despre desfăşurarea campaniei şi suma de bani adunată.

Marina LIŢA

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)