Un preot a abuzat-o sexual, în repetate rânduri, pe fiica concubinei sale

Foto simbol: Deccan Chronicle

Un fost slujitor al bisericii din raionul Cantemir a fost condamnat la 12 ani închisoare pentru că a violat-o pe fiica sa vitregă în vârstă de 13 ani. Când acest caz a ieșit la iveală, bărbatul s-a lăsat de preoție și a mers la Chișinău unde s-a făcut taximetrist. Mama fetei l-a urmat, încercând să-l protejeze, chiar dacă fiica acesteia născuse între timp un copil de la fostul preot, scrie procuratura.md.

Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie–august 2016, preotul în vârstă de 40 de ani a abuzat-o sexual în repetate rânduri pe fiica concubinei sale.

Abuzurile aveau loc acasă la preot, în timp ce concubina era plecată cu treburi. Adevărul a ieşit la iveală atunci când copila intrase deja în perioada prenatală, iar semnele gravidităţii nu mai puteau fi ascunse.

Pentru a scăpa de răspundere, bărbatul a abandonat preoţia, plecând la Chişinău cu tot cu concubină şi minoră. Aici, inculpatul s-a angajat în calitate de taximetrist, iar concubina, chiar dacă aflase despre abuzurile bărbatului, a încercat să ascundă adevărul. Între timp, fiica acesteia născuse un copil de la concubin.

Organele de drept au fost sesizate de către medicii care au primit naşterea, în acest caz fiind iniţiată o cauză penală. Inculpatul a fost luat sub strajă chiar în sala de judecată.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)