Un poliţist reţinut pentru desfacerea drogurilor

Un şef de secţie din cadrul Inspectoratului General al Poliției a fost reţinut la 12 ianuarie de Procuratura Anticorupţie şi ofiţerii Serviciului protecţie internă şi anticorupţie (SPIA) al MAI, fiind bănuit de comercializarea de droguri şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, se menţionează într-un comunicat al Procuraturii Generale.

La 12 ianuarie 2017, în cadrul urmăririi penale au fost efectuate opt percheziţii la domiciliul, biroul de serviciu şi alte locaţii în vederea stabilirii urmelor infracţiunii. La efectuarea acţiunilor de urmărire penală, pentru asigurarea ordinii publice, procurorii au fost asistaţi de către angajaţii Serviciului de Informaţii şi Securitate.

În urma măsurilor speciale de investigaţii şi acţiunilor de urmărire penală, s-a stabilit că, la 28 decembrie 2016 în mun. Chișinău, oraşul Durleşti, bănuitul a pus în circulaţie o cantitate de 95,347 grame de haşiş, ce reprezentă substanţă solidă de formă paralelipiped, contra sumei de 170 de euro.

Ulterior, la 02 ianuarie 2017, în oraşul Durleşti, acelaşi bănuit a pus în circulație 286,85 grame de haşiş, ce reprezenta substanţă solidă de formă paralelipiped, contra sumei de 510 de euro. Procurorii au pornit o cauză penală pe faptul comiterii infracţiunilor de comercializare ilegală de droguri şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Pe moment se întreprind toate acţiunile prevăzute de lege în vederea stabilirii altor persoane implicate, precum și provenienţa drogurilor care au fost puse în circulaţie de către persoana bănuită.

Pentru infracţiunile respective, legislația prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 6 până 15 ani.

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)