Un petrolier sub pavilion moldovenesc a fost salvat în Marea Neagră și adus în Portul Constanța

Autoritățile portuare din Constanța au intervenit în cursul nopții de marți spre miercuri pentru salvarea unei nave care transporta produse petroliere, pavilion Republica Moldova, la bordul căruia se aflau șapte persoane, după ce aceasta începuse să ia apă în sala mașinilor, scrie evzmd.md, citând news.ro.

Directorul Exploatare din cadrul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), Iulian Crețu, a declarat pentru News.ro că nava Delfi, pavilion Republica Moldova, a solicitat ajutorul autorităților portuare după ce începuse să ia apă în sala mașinilor.

La față locului s-a deplasat nava Topaz pentru preluarea celor șapte membri ai echipajului, dar aceștia nu au dorit să părăsească tancul petrolier. În cele din urmă, Delfi a fost adusă de un remorcher în dana 128 a Portului Constanța Sud Agigea în cursul dimineții de miercuri.

Comandantul navei a avut nevoie de îngrijiri medicale în momentul sosirii la țărm, primind asistență de specialitate din partea unui echipaj de ambulanță, dar nu a fost nevoie de transportul acestuia la spital.

Iulian Crețu a mai afirmat că în prezent specialiștii ARSVOM se află la bordul navei pentru a scoate apa din sala mașinilor și a identifica fisura, care, după spusele echipajului, ar avea doi metri.

Echipajul este format din marinari din Rusia, Ucraina și Republica Moldova.

Nava Delfi a fost construită în 1977, iar în momentul apariției problemelor, nava de transport produse petroliere se îndrepta către Portul Constanța de la Odesa, scrie hotnews.ro.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)