Un nou record pentru naţionala U 21 a R. Moldova

Naţionala de tineret a R. Moldova a terminat la egalitate meciul cu Letonia, scor 1-1, în ultima partidă din preliminariile Campionatului European, şi s-a clasat pe locul trei în grupă. Chiar dacă a ratat calificarea în play-off, echipa lui Sergiu Chirilov a stabilit un nou record pentru naţionala Under 21. Este vorba de clasarea în premieră pe locul trei şi acumularea a 14 puncte în zece meciuri disputate.

Chirilov e mulţumit parţial de locul trei în grupă, pentru că acest lucru dă speranţe pentru viitor. Antrenorul nu se bucură prea mult de această performanţă deoarece poziţia a treia nu oferă posibilitatea de a juca în play-off-ul competiţiei. „Băieţii au jucat foarte bine şi au îndeplinit obiectivul impus de şefii federaţiei. Locul trei este bun şi deja ne obligă să ridicăm ştacheta în viitoarele cicluri preliminare”, a spus Sergiu Chirilov.

Acesta regretă că, în următorul ciclu preliminar, nu-i va avea la dispoziţie pe mulţi fotbalişti din actualul lot, însă le doreşte să ajungă la naţionala lui Gabi Balint. „Eu vreau ca majoritatea jucătorilor mei să facă pasul la echipa de seniori, dar cerinţele lui Balint sunt foarte mari. Totuşi cred că, dacă fotbaliştii vor munci foarte mult, vor avea şanse să evolueze la prima reprezentativă”, a conchis Chirilov.

Naţionala Under 21 a obţinut în acest ciclu preliminar patru victorii, patru înfrângeri şi două rezultate de egalitate. Micii tricolori s-au impus pe teren propriu în faţa Letoniei (1-0), Andorrei (1-0) şi Insulelor Feroe (1-0). De asemenea, echipa naţională a R. Moldova a câştigat în deplasare cu Andorra. În acelaşi timp, naţionala Under 21 a RM a pierdut meciurile cu România şi Rusia şi a jucat la egalitate în deplasare cu Letonia şi Insulele Feroe. (V.H.)