Un nou mesaj de la Filat: După Şor, mulţi din cei care au făcut „pact cu diavolul” vor fi sacrificaţi

Vlad Filat proces judecata

Fostul premier Vladimir Filat a transmis un nou mesaj din închisoare. Acesta spune că cei care au făcut „pact cu diavolul” şi au depus mărturii împotriva lui pentru a fi absolviţi de responsabilitate vor fi sacrificaţi pe „altarul luptei cu corupţia”. Totodată, Filat spune că fostul său coleg de partid, ex-premierul Iurie Leancă, a făcut declaraţii împotriva sa „noaptea, pe întuneric, ca în 1937”.

„Urmăresc comentariile legate de decizia judecătorilor anunţată cu ochii plecaţi în jos şi mă uimesc cum politicienii dau aprecieri sentinţei. Un proces inechitabil cu uşile închise şi cu gardieni înarmaţi cu automate i-au convins oare că sunt deja vinovat? Observ că finul ‘nobil’, dar şi cel mai important jurist al ţării, Mihai Ghimpu, au dat deja sentinţa irevocabilă şi îmi împart averea pe la televizor, chiar şi casa obţinută legal cu mulţi ani înainte. Să nu ştie oare aceşti inşi de prezumţia nevinovăţiei, de Curtea de Apel, Curtea Supremă de Justiţie, CEDO sau ei cunosc deja care va fi verdictul final scris la hotelul Nobil, acolo unde sunt chemaţi des să dea raportul?”, se spune în mesajul publicat pe Facebook.

„Ziceam la 15 octombrie 2015, că ceea ce mi se întâmplă mie nu ar trebui să-i bucure, deoarece acţiunile ilegale pe care le-au întreprins împotriva mea se vor întoarce ca un bumerang. Ce nu s-a realizat din ce am spus eu atunci? Îmi aduc aminte privirea dlui Iurie Leancă, cel care a făcut declaraţii împotriva mea la el acasă, pe 14 octombrie, într-o zi liberă, noaptea, pe întuneric, ca în 1937. La fel şi la cei care, şantajaţi sau ademeniţi de funcţii, au depus mărturii false împotriva mea făcând ‘un pact cu diavolul’, crezând că aşa vor fi absolviţi de responsabilitate”, scrie Filat.

Potrivit fostului premier, după Şor vor urma încă mulţi alţii care l-au „atacat” crezând că astfel vor scăpa. „’Prietenii voştri’ din PD vor să mă facă pe mine ţap ispăşitor, dar oamenii nu sunt proşti, au înţeles jocul. Totul abia urmează. Vine campania electorală şi mulţi, mulţi alţii, şi să nu credeţi că din gaşca lor, vor fi sacrificaţi pe ‘altarul luptei cu corupţia’ în timp ce adevăraţii responsabili şi coordonaţi ai jafului vor ‘număra’ voturile şi dividendele miliardului furat”, mai spune fostul premier.

Totodată, Filat cere ca cel puţin la Curtea de Apel procesul să fie declarat public şi roagă societatea civilă să solicite şi ea un proces public. „Pentru că după tot acest spectacol şi umilinţa la care am fost supus, după ce m-au întemniţat ca să distrugă PLDM şi pe mine ca figură politică, după ce mi-au distrus familia, întrebarea rămâne: unde sunt cele 250 de milioane de dolari? Unde este miliardul furat?”, conchide Filat.

Sursa: jurnal.md

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)