Un nou atentat cu explozibil în capitală

ATENTAT // Explozia ar putea avea legătură cu activitatea lui Victor Pârţac

 

O deflagraţie, o persoană rănită, urme de explozibil. Un nou atentat a avut loc ieri dimineaţă în sectorul Buiucani al capitalei. De această dată victima a fost Victor Pârţac, şeful Direcţiei securitate internă din cadrul Serviciului Vamal, care a suferit răni la o mână şi la gât. Surse din cadrul Serviciului Vamal au comunicat pentru un post tv că atacul ar putea fi o tentativă a cuiva de a-şi regla de conturile.

 

Marina LIŢA

 

Ieri dimineaţă, locuitorii unui bloc de locuit din sectorul Buiucani al capitalei au fost treziţi de sunetul unei deflagraţii. „De la început, am crezut că a explodat ceva în bloc, după cum mi-a zăngănit vesela. Geamurile apartamentului nu sunt în faţă, ci în spatele clădirii. Ca să fiu sincer, mă mir cum de a rămas aproape nevătămat omul”, ne-a spus un locatar al blocului. „Când am plecat pe la 9.40 la serviciu, afară erau reprezentanţi ai forţelor de ordine, iar proprietarul maşinii vorbea cu ei. Avea mâna bandajată”, a continuat acesta.

 

Deflagraţia de dimineaţă

 

Victor Pârţac a pornit motorul autoturismului de serviciu, pe care seara îl parcase în faţa blocului, când partea stângă din faţă a autoturismului a luat foc. Mai mulţi bărbaţi au alergat să stingă focul şi să scoată victima din maşină. Bărbatul era în stare de şoc.

 

La scurt timp, la locul deflagraţiei au venit poliţiştii, geniştii şi pompierii. Au fost prelevate probe, iar oamenii legii au menţionat că iau în calcul toate versiunile posibile. „Victima a fost transportată la  Urgență. Mașina aparține Serviciului Vamal”, a comunicat Adrian Jovmir, şeful Serviciului de presă al Comisariatului General de Poliţie.

 

Medicii de la Urgenţă nu sunt deschişi să vorbească. Aceştia ne-au comunicat, neoficial, că victima le-a interzis să facă declaraţii în legătură cu starea sa de sănătate. Martorii exploziei susţin că victima a fost rănită la o mână şi în regiunea gâtului.

Atentat

Angajaţii direcţiei tehnico-explozive a Ministerului Afacerilor Interne au scotocit în automobil mai bine de o oră. Au deschis capota, au căutat în salon şi s-au băgat şi sub automobil. Au căutat probe şi cu ajutorul detectorului de metale. Tot ce au găsit au pus în pachete şi au dus la expertiză.

După-masă, oamenii legii au anunţat că se poate vorbi despre un atentat. „În timpul percheziţiei a fost descoperit un dispozitiv explozibil. Deocamdată nu putem spune ce fel de explozibil. Investigaţiile continuă”, a declarat pentru JURNAL Adrian Jovmir.

În aceeaşi ordine de idei, Ion Diacov, procurorul municipiului Chişinău, ne-a comunicat că pe marginea acestui caz a fost pornit un dosar penal. „Nu putem să spunem dacă este vorba de grenadă şi ce fel de grenadă a fost folosită. Acolo este un bortoi (o gaură – n.a.) cât capul”, a declarat pentru JURNAL Diacov. „Pornind de la aceste probe, Procuratura Municipală a pornit un dosar penal pentru tentativă de omor cu mijloace periculoase. Dacă va fi găsită, persoana care a instalat explozibilul riscă să stea după gratii de la 12 la 20 de ani”, a continuat procurorul.

Reglări de conturi?

Pe de altă parte, surse din cadrul Serviciului Vamal au declarat pentru Pro TV că deflagraţia ar putea avea legătură cu activitatea lui Victor Pârţac, în vârstă de 46 de ani.

Nu este exclusă nici versiunea că ar fi vorba despre reglări de conturi. Pârţac avea în vizor câţiva vameşi suspectaţi de corupţie şi fraude. Acesta este al doilea incident din anul curent în care a fost implicat un funcţionar al departamentului vamal.

 

În ianuarie curent, a fost bătut lângă blocul în care locuieşte, tot din sectorul Buiucani, Iurie Ceban, directorul adjunct al acestui serviciu. El a fost atacat de câţiva bărbaţi mascaţi, în timp ce se întorcea de la serviciu. Oamenii legii nu au reuşit, până acum, să identifice agresorii.

 

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)