Un moldovean din Ucraina este suspectat de organizarea migraţiei ilegale

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, cetăţean al RM, dar locuitor al Ucrainei a fost prins la postul vamal „Criva” în momentul în care încerca să treacă ilegal în Ucraina doi cetăţeni moldoveni.
Bărbatul face parte dintr-o reţea specializată în organizarea migraţiei ilegale în Europa, care obţinea surse băneşti considerabile din asemenea acţiuni.
Conform angajaţilor Direcţiei de combatere a crimei organizate din cadrul Direcţiei generale servicii operative a Ministerului Afacerilor Interne, suspectul face parte dintr-un grup specializat în migraţiune ilegală, constituit din patru persoane, care activează în zona de nord a ţării noastre.
Astfel, în decursul lunilor decembrie 2009–februarie 2010, oamenii legii au desfăşurat un şir de acţiuni operative de investigaţie care au demonstrat că suspectul activa împreună cu mai multe persoane străine, printre care polonezi şi ucraineni.
Fiecare membru avea rolul său. Bărbatul reţinut avea responsabilitatea de a găsi persoanele doritoare de a munci peste hotare, de a le perfecta actele şi de a-i trece frontiera în Ucraina. După care, alt membru al grupului era responsabil de trecerea frontierei în spaţiul Shenghen. Costul unui document fals atingea 1500 de euro.
Anchetat de poliţişti, suspectul şi-a recunoscut faptele.
În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza articolului 362/1 alineatul 3, Cod penal al RM ,,Organizarea migraţiunii ilegale”.
În cazul în care se va demonstra vinovăţia suspectului, acesta riscă o amendă în valoare de circa 20 000 de lei sau închisoare până la şapte ani.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)