Un moldovean a ajuns în finala de la US Open

Tenismenul moldovean Maxim Dubarenco, 18 ani, a ajuns până în finala de dublu la juniori, la ultimul turneu de Mare Şlem al anului, desfăşurat la New York. Perechea moldo-ucraineană Maxim Dubarenco / Vladyslav Manafov a pierdut finala în faţa germanilor Robin Kern/Julian Lern, scor 7-5; 6-4.

Federer e idolul său şi vrea să fie în primii 20 ATP

Dubarenco a spus că, dacă ar fi fost un pic mai concentraţi, ar fi putut câştiga titlul la dublu. Cel mai talentat tenisman moldovean îi admiră jocul lui Roger Federer şi vrea ca în viitorii cinci ani să fie în primii 20 de tenismani ai lumii.

„În tenis există doi mari jucători, din punctul meu de vedere. Nadal şi Federer. Sunt oameni de legendă. Sunt diferiţi, dar seamănă după modul cum privesc lucrurile. Când eram mic, îmi plăceau foarte mult Pete Sampras şi Andre Agassi. Din păcate, nu am apucat să îi văd jucând foarte mult. Apoi a apărut Federer şi deja de zece ani îl urmăresc şi încerc să învăţ cât mai multe de la el.

În unele situaţii chiar doresc să copiez mişcările sale. Deşi sunt sportiv, nu scriitor, pot să-mi imaginez mai ceva ca un scenariu foarte bun de Hollywood. Totuşi cunosc prea bine preţul victoriilor, ce trebuie să faci pentru ele şi ce sacrificii sunt necesare. Serios vorbind, am de gând să ajung în Top 20. Cel puţin (zâmbeşte din nou)!”, a spus tenismanul.

La simplu – eliminat din primul tur

Cel mai bun tenisman moldovean la ora actuală, Dubarenco, a avut un start nereuşit pe terenurile de la Flushing Meadows, fiind învins din primul tur la simplu de rusul Aslan Karatseev, 4-6, 6-3, 5-7. Maxim nu a căzut psihic şi, alături de partenerul său ucrainean, Vladyslav Manafov, au făcut furori la dublu, drept rezultat au ajuns în finala competiţiei.

În primul tur, aceştia au trecut de favoriţii publicului, americanii Gage Brymer /Noah Rubin, cu 6-1, 6-2. În turul doi, au trecut la fel de uşor de perechea austriaco-americană, Wangland/Giron cu 6-2, 6-1.

În sferturi, Dubarenco şi Manafov au jucat cu favoriţii numărul doi ai turneului de juniori – austriecii Luke Savill şi Andrew Vittington. Primul set a fost câştigat de Dubarenco şi Manafov cu 6-4, după care au cedat în setul doi cu 2-6, însă în tie-break au câştigat au câştigat cu 1-0 (10-8).

În semifinale, Dubarenco şi Mamafov au trecut de George Morgan şi Dominin Thien cu 7-6 (10-8) şi 6-4 şi au reuşit o calificare de senzaţie în finală.

(V.H.)