Un milionar din Austria a renunţat la întreaga avere pentru „a trăi fericit”

Un austriac milionar a renunţat la întreaga avere pentru a-şi găsi fericirea. După o viaţă de lux şi bogăţie, Karl Rabeder a ajuns la concluzia că banii îl împiedică să fie fericit. Aşa că renunţă la averea de 3 milioane de lire sterline şi se mută într-o cabană mică de lemn, la munte, transmite „Telegraph”.
În vârstă de 47 de ani, Rabeder şi-a scos la vânzare proprietatea de lux ce se întinde pe o suprafaţă de 3 455 de metri pătrati. Proprietatea face parte dintr-un peisaj spectaculos la poalele Munţilor Alpi. Suma la care este evaluat domeniul: 1,4 milioane de lire sterline. Tot de vânzare este şi ferma de 17 hectare pe care o deţine în Franţa, evaluată la 613 000 de lire sterline.
Austriacul şi-a vândut deja colecţia de şase planoare, pentru 350 000 de lire, şi un autoturism Audi A8, cu 44 000 de lire sterline.  Rabeder nu vrea să mai păstreze nici mobila. „Ideea e să nu mai rămân cu nimic. Cu absolut nimic. Banii sunt contraproductivi – împiedică fericirea”, susţine Karl Rabeder.
Banii obţinuţi din vânzarea proprietăţilor vor fi direcţionaţi către acţiuni caritabile pe care le-a programat deja în America Centrală şi Latină. „Pentru mult timp, am crezut că mai multă bogăţie şi lux înseamnă automat mai multă fericire. Eu provin dintr-o familie săracă, unde regula era să munceşti mult pentru a obţine multe lucruri şi am aplicat-o mulţi ani”, a explicat austriacul. A respectat regulile până când şi-a dat seama că „lucrează ca un sclav pentru lucruri pe care nu le doream sau de care nu aveam nevoie”.
Revelaţia a avut loc în timpul unei vacanţe de trei săptămâni petrecută alături de soţie în Hawaii. „A fost cel mai mare şoc din viaţa mea când am realizat cât de groaznic, fără suflet şi fără emoţii, este stilul de viaţă la cinci stele”, a explicat Rabeder.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)