Un killer pentru vrăjitoarea Vişinica

ATENTAT // Concurenţa dintre ”clarvăzătoare” a întunecat minţile unei femei

O tragicomedie cu o pronunţată tentă socială s-a produs în ultimele săptămâni în inima Chişinăului. O femeie de 50 de ani care până nu demult ducea o viaţă liniştită s-a pomenit înconjurată subit de vrăjitoare, draci şi, colac peste pupăză, în miezul unei conspiraţii poliţiste. Femeia s-a trezit din acest coşmar între pereţii închisorii, riscând o izolare de familie şi copii de până la 25 de ani.
Acum o săptămână, o ştire a serviciului de presă al MAI a bulversat opinia publică. Vişinica, o „clarvăzătoare” dintr-un sat din nordul Moldovei, urma să fie asasinată la comanda uneia dintre fostele sale cliente, care se angajase să plătească unui killer suma de circa 10 mii de euro. Potenţiala asasină era o nefericită care acţiona sub influenţa vorbelor altei „vrăjitoare” din or. Chişinău, care i-a declarat că răul i-a fost trimis în casă de clarvăzătoarea pe care aceasta o vizitase anterior şi că răul ar putea dispărea doar odată cu sursa.
Cu ţeasta găurită în pragul casei

Vişinica nu a prevăzut că cineva ar dori s-o asasineze, mai mult ca atât, ea n-a dorit să-i creadă nici pe poliţiştii care au informat-o despre acest lucru. Despre potenţiala asasină şi-a amintit că îi prevestise numai lucruri bune: bunăstare în familie, aplanarea problemelor în relaţiile cu soţul şi momente fericite alături de copii.
Vişinica nu putea înţelege ce-a determinat-o pe clienta sa să-i vrea moartea. Când a aflat că pentru viaţa sa virtuala asasină se angajase să scoată din buzunar 10 mii de euro, ţăranca era cât pe ce să leşine. Cu mult greu, dânsa a acceptat să colaboreze cu reprezentanţii organelor de poliţie. Un adevărat act de curaj pentru ea a fost să pozeze cu ţeasta găurită într-o baltă de sânge în pragul casei sale. Fotografia ar fi trebuit s-o convingă pe potenţiala asasină că şi-a dus planul la bun sfârşit.
Între draci şi conspiraţia poliţiştilor
Potrivit serviciului de presă al MAI, informaţia că o femeie i-ar dori moartea unei alte femei a ajuns la poliţie la finele lunii ianuarie, curent. În timp ce Vişinica se crampona să ghicească  viitorul clienţilor săi, poliţia se chinuia să organizeze un plan special de acţiuni menite să curme tentativa de omor îndreptată împotriva ei şi să reţină făptaşul. Oamenii legii au infiltrat un poliţist în anturajul persoanei ce comandase crima, care s-a dovedit a fi o femeie din or. Chişinău în vârstă de 50 de ani. Poliţiştii s-au întâlnit de câteva ori cu ea.
Femeia i-a dezvăluit „killerului” că are probleme în relaţiile cu soţul şi copiii. Pentru a le depăşi, s-a adresat la Vişinica, iar aceea a liniştit-o că situaţia în familia sa se va ameliora în timpul apropiat şi i-a promis că o va ajuta în acest sens. La ceva timp după această vizită, lucrurile în familie au început însă să degradeze tot mai mult. Disperată, femeia s-a adresat la o altă babă din or. Chişinău. I-a povestit ce i se întâmplă şi aceea i-a insuflat că prima vrăjitoare i-a trimis dracul în casă şi că răul poate să dispară doar odată cu sursa acestuia. Vorbele babei i-au întunecat minţile şi femeia şi-a pus în gând s-o omoare.
Din cursa vrăjitoarelor poate ajunge la zdub
Întâlnirile dintre angajatul de poliţie şi potenţiala asasină au fost înregistrate cu tehnică video şi audio, cu autorizaţia judecătorului de instrucţie.
Procedura de reţinere a suspectei a fost una ca în filme. Poliţistul care juca rolul de killer i-a prezentat femeii o fotografie în care Vişinica poza împuşcată în cap întinsă în pragul casei (vezi foto). În schimb, cea care comandase omorul i-a înmânat suma de 2000 de euro. În acest moment, chişinăueanca a fost reţinută. În prezent, femeia care s-a lăsat atrasă în cursa vrăjitoarelor riscă pentru tentativa de omor, dacă va fi găsită vinovată de instanţa de judecată, o pedeapsă de până la 25 de ani de închisoare.
The following two tabs change content below.
Svetlana Corobceanu

Svetlana Corobceanu