Un judecător riscă cinci ani de închisoare

pavliuc

Judecătorul controversat Ghenadie Pavliuc (foto) riscă până la cinci ani de închisoare pentru pronunțarea unui act judecătoresc vădit ilegal. Societatea cu Răspundere Limitată „Ritlabs” a solicitat Procurorului General tragerea la răspundere penală a judecătorului de instrucție Pavliuc Ghenadie, pentru comiterea infracțiunii prevăzute de art. 307 Cod penal, prin pronunțarea cu bună-știință la 27 noiembrie 2015, în cauza penală nr. 11-4452/15, a unei încheieri contrare legii. Prin această încheiere, conturile bancare ale SRL „Ritlabs” au fost blocate. Ulterior, Curtea de Apel Chișinău a casat această încheiere.

Este vorba de articolul 307 al Codului Penal, conform căruia pronunţarea cu bună-ştiinţă de către judecător a unei hotărâri, sentinţe, decizii sau încheieri contrare legii se pedepseşte cu amendă în mărime de la 300 la 800 de unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la cinci ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a deţine anumite funcţii sau a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani.

Acest articol mai prevede că aceeaşi acţiune legată de învinuirea de săvârşire a unei infracţiuni grave, deosebit de grave sau excepţional de grave, sau soldată cu urmări grave, se pedepseşte cu închisoare de la trei la şapte ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite posturi sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani.

Portivit Ziarului de Gardă, averea lui Pavliuc este impunătoare. http://www.zdg.md/editia-print/investigatii/cariera-studiile-dosarele-controversate-si-averea-judecatorului-pavliuc

Ritlabs SRL activează deja 18 ani și își exportă produsele în circa 100 de state ale lumii. Compania elaborează cele mai sigure programe poștale și consideră poșta electronică instrumentul esențial și principal în schimbul de informații. Programele poștale comerciale ale firmei „Ritlabs” SRL garantează siguranța corespondenței și îi ajută pe utilizatori să facă față rapid și eficient volumelor mari de corespondență electronică.

 

The following two tabs change content below.