Un istoric a găsit decretul privind exilarea bunicului lui Trump

 

friedriech-trump

Un istoric a descoperit un decret regal care îl obligă pe bunicul lui Donald Trump să părăsească Germania şi să nu se mai întoarcă niciodată. Acest document a fost emis în februarie 1905 pe numele lui Friedrich Trump, bunicul lui Donald, obligându-l să părăsească Regatul Bavariei în opt săptămâni ca sancţiune pentru că s-a eschivat de la serviciul militar în termen şi că nu a informat autorităţile despre plecarea sa în SUA în 1885, scrie theguardian.com.

Roland Paul, un istoric din Rhineland-Palatinate, care a găsit documentul în arhivele locale, a declarat pentru tabloidul „Bild”: „Friedrich Trump a emigrat din Germania în SUA în 1885. Şi pentru că nu a anunţat autorităţile din ţara sa natală şi nu a satisfăcut serviciul militar, autorităţile au respins cererea sa de repatriere”.

Decretul prevede: „Cetăţeanul american şi pensionarul Friedrich Trump” să părăsească teritoriul „cel târziu până la 1 mai… ori va fi deportat”. Ziarul „Bild” spune că arhiva a găsit „o bucată de hârtie plictisitoare”, care „a schimbat totuşi istoria lumii”.

Trump s-a născut în Kallstadt, actualmente un oraş din Rhineland-Palatinate, în 1869. El a emigrat în SUA la vârsta de 16 ani atras de goana după aur. Şi-a orientat repede atenţia spre catering pentru miile de căutători de aur în Alaska, iar mai târziu, chipurile, le-a deschis şi un bordel, de unde s-ar trage averea sa. El trimitea bucăţile de aur în stare naturală, cu care clienţii săi plăteau regulat pentru mâncare, surorilor sale care emigraseră între timp la New York şi a început să adune avere.

fred-trump

Întorcându-se la Kallstadt în 1901, Trump era îndrăgostit de Elisabeth Christ, cu care s-a căsătorit un an mai târziu. Însă atunci când a început să îi fie dor de casă şi a vrut să se întoarcă în Germania, autorităţile i-au interzis să se întoarcă. Trump a încercat să obţină anularea decretului regal la 27 februarie 1905. El a scris o scrisoare slugarnică Prinţului regent Luitpold, adresându-i cuvintele „mult-iubitul, nobilul, înţeleptul şi cinstitul suveran şi sublim conducător”.

Însă prinţul a respins apelul şi Trumpii au părăsit Germania pentru New York cu fiica lor pe vasul Pennsylvania la 1 iulie 1905. Elizabeta era însărcinată în trei luni cu tatăl lui Donald Trump, Fred. Locuitorii din Kallstadt, un mic oraş de vinificatori de aproximativ cu 1.200 de oameni din sud-vestul Germaniei, fac glume că, chipurile, blestemul lui Trump de a deveni preşedinte al SUA se trage ordinul autorităţilor germane care l-au deportat. Ei bucură de faptul că omul de afaceri devenit preşedinte este al lor.