Un grup de părinți au protestat la Primărie. Chirtoacă: „Sunt acuzat pe nedrept”

Dorin Chirtoaca.f.nadea roscovanu

Un grup de părinţi a protestat la şedinţa de astăzi a Primăriei împotriva corupţiei în instituţiile de învăţământ din capitală. Aceştia şi-au exprimat nemulţumirea faţă de scandalul alimentelor alterate descoperite săptămâna trecută. Drept reacţie, edilul capitalei s-a lăudat că, timp de trei mandate, a prins peste o sută de bandiţi corupţi.

Părinţii au adus la şedinţă o pancartă pe care scria „Corupţia ucide viitorul!”, fapt ce i-a deranjat pe unii funcţionari prezenţi la şedinţă, care au chemat agenţii de pază. Totuşi viceprimarul Nistor Grozavu le-a permis protestatarelor să rămână la şedinţă şi să-şi expună părerea.

Părinții au spus că funcționarii nu iau măsuri pentru a rezolva problemele lor, chiar dacă, din spusele lor, au sesizat nu o dată autoritățile despre ilegalitățile care se produc în școlile și grădinițele din Chișinău. „Am scris încă din martie o petiție cu privire la taxele ilegale din școli, dar nu au fost luate măsuri nici până acum”, susțin părinții.

Primarul capitalei Dorin Chirtoacă, la rândul său, le-a răspuns părinților: „De ce spuneți că nu s-a rezolvat? De ani de zile lupt cu acest fenomen, dar până nu îl prinzi cu dovezi, nu-i poți face nimic. Lucrurile astea se întâmplă de când eram copil… În aceste trei mandate, am dat afară pe un cap angajați, am prins peste 100 de bandiți de ăştia”, a spus edilul capitalei, spunând că este atacat pe nedrept.

Diseară, la ora 17:30, Grupul Părinţilor Solidari va organiza un protest în fața Direcției generale educație, tineret și sport a Consiliului mun. Chișinău.