Un fotbalist va putea evolua cu două echipe diferite în cupele europene

Congresul UEFA de la Tel Aviv a adoptat o serie de schimbări importante. Astfel, un jucător care a evoluat în cupele europene pentru o anumită echipă şi care se transferă apoi la alta rămasă în în competiţie va putea juca pentru noua sa echipă. Anunţul a fost făcut de Gianni Infantino, secretarul general al UEFA. „Din sezonul viitor, dacă un jucător de la o echipă eliminată în faza preliminară semnează cu o altă echipă, înainte de încheierea perioadei de transferuri din vară, va putea evolua cu noua sa echipă în orice competiţie”, a declarat Infantino.

Dacă transferul se va realiza în perioada mercato din iarnă, regula se va aplica în continuare, cu o singură restricţie. Dintre cei maxim trei jucători pe care-i poate înregistra la UEFA, în condiţiile în care toţi ar fi evoluat în cupe în faza preliminară, doar unul va putea juca în continuare în cupe cu noua sa echipă.

FMF a ratificat Convenţia de instruire a antrenorilor de nivelul „PRO”

Comitetul Executiv al UEFA a ratificat admiterea Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal la Convenţia de instruire a antrenorilor de nivelul „PRO” şi la Convenţia pentru Arbitri la şedinţele sale din 10 decembrie 2009 şi 29 ianuarie 2010.

Forul fotbalistic din Moldova a fost reprezentat de Pavel Ciobanu şi secretarul general al FMF, Nicolai Cebotari, iar UEFA – de Michel Platini şi Gianni Infantino.