Un fost şef al FISC-ului din Taraclia riscă până la 10 ani de închisoare

By Editor

Fostul şef al Inspectoratului Fiscal de Stat al raionului Taraclia riscă ani buni de închisoare pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu, soldată cu urmări grave. Serviciul Sud al Procuraturii Anticorupţie anunță că a deferit justiţiei cauza penală de învinuire a acestuia.

Procurorii au stabilit că, la finele anului 2008, învinuitul, care în acea perioadă deţinea funcţia de şef al Inspectoratului Fiscal de Stat Taraclia, a dispus, în mod ilegal, anularea, pentru o zi, a dispoziţiei privind suspendarea operaţiunilor la conturile bancare ale unei firme. Suspendarea fusese anterior aplicată în legătură cu existenţa restanţelor la achitarea de către respectivul agent economic a impozitelor în mărime de 4,5 milioane lei.

Astfel, în acea zi, la conturile întreprinderii au fost virate de către alţi agenţi economici peste 9 milioane lei, din care, în bugetul de stat nu au fost transferaţi banii restanţi, în sumă de 4,5 mln. lei, ci au fost folosiţi de întreprindere în alte scopuri. Prin aceste acţiuni, potrivit procurorilor, interesele publice au fost prejudiciate în proporţii deosebit de mari.

Dacă va fi recunoscut vinovat, fostul funcționar riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii de până la 5 ani.

Sursa: diaspora.moldova.org