Un fost fotbalist de la FC Sheriff a decedat la 24 de ani

Comuna Vlădeni, judeţul Dâmboviţa, îl plânge pe Marian Pârşă. Fostul fotbalist al Petrolului şi al lui Sheriff Tiraspol a pierdut lupta cu boala necruţătoare de care suferit trei ani. Cei de la FC Sheriff au publicat pe site-ul oficial un mesaj de condoleanţe în legătură cu dispariţia prematură a talentatului fotbalist.
În decembrie 2006, când juca pentru FC Sheriff, i-au fost descoperiţi nişte noduli la muşchii fesieri. A început să facă vizite periodice la o clinică de oncologie în Germania, dar boala s-a extins, i-a afectat şi plămânii şi, sâmbătă, l-a răpus.
„Toţi îl iubeau pe Marian!”, spune cu lacrimi în ochi tatăl său, Costel Pârşă. Sfâşiat de durere, îşi aminteşte ultimele momente alături de copil: „Când a simţit că se apropie sfârşitul, soţia s-a grăbit să-l îmbrace în treningul lui preferat, cumpărat din Germania. Atunci, Marian mi-a zis: „Tăticule, adu-mi şi adidaşii”. Se întâmpla cu doar cinci minute înainte să moară”.
„Ştiam ce va urma”

Cu o lună înainte de tragedie, Marian a fost la tratament în Germania. „Mi-au zis că nu mai au ce să-i facă, ştiam că va veni şi acest moment. Sper doar ca băiatul meu să mă ierte pentru că l-am minţit foarte mult în legătură cu starea sa”, spune tatăl îndurerat. Chipul i se luminează când îşi aminteşte de perioada în care Marian era sănătos. „Se scula la cinci dimineaţa şi alerga dus-întors până în Dărmăneşti, în total vreo zece kilometri. Păi, băiatul meu a avut rezultate mai bune decât unii jucători de naţională când el avea metastaze la plămâni”.
Trupul neînsufleţit al lui Marian Pârşă va fi înmormântat miercuri, la prânz, la cimitirul din comuna Vlădeni.
„Toţi strămoşii mei s-au stins după 75 de ani din cauze naturale, iar fiul meu s-a îmbolnăvit şi a dispărut atât de tânăr.”
Costel Pârşă, tatăl lui Marian

„Suntem distruşi cu toţii! O tragedie! A fost un băiat deosebit şi a dat multe goluri importante pentru Petrolul. Condoleanţe familiei.”
Valeriu Răchită, antrenor al lui Pârşă la Petrolul
Revedea meciurile lui de la Petrolul

În ultimul an, când simţea că sfârşitul se apropie, Marian nu mai avea putere să se uite la fotbal. Făcuse însă rost de înregistrări cu meciurile lui de la Petrolul din perioada 2004-2006 şi îi plăcea să le revadă şi să se bucure de reuşitele sale din acele vremuri.
A refuzat 500.000 de euro de la moldoveni

În perioada cât Pârşă evolua la Sheriff Tiraspol, federaţia de la Chişinău i-a oferit 500.000 de euro pentru a accepta cetăţenia Moldovei spre a putea evolua în naţionala de peste Prut. A refuzat propunerea, explicând că visul lui e să joace pentru reprezentativa României.
5 ani s-au împlinit ieri de când Marian o cunoscuse pe soţia sa Daniela, cu care s-a căsătorit în urmă cu un an
4 e numărul operaţiilor la care a fost supus Marian: una la femur, una la şold şi două la plămâni