„Un flăcău? Spuneaţi că va fi fată!”

a199Veronica şi Ion Paladi sunt în aşteptarea primului lor copil

Ion Paladi va deveni tătic de băiat. Soţia artistului, Veronica, urmează să aducă pe lume, în această lună, primul lor copil. Deşi informaţia că vor deveni părinţi a apărut în presă încă la începutul anului, cei doi au refuzat categoric să comenteze în vreun fel noutatea. Acum, când momentul în care îşi vor ţine în braţe bebeluşul e tot mai aproape, soţii Paladi vorbesc, pentru APROPO, despre sarcină, emoţii şi cum decurg pregătirile pentru venirea pe lume a celui mic.

Un copil este cea mai mare realizare din viaţa unui om”, ne spune Ion Paladi, care chiar de ziua sa, pe 10 octombrie, a aflat că va fi tătic.

În toate aceste luni, soţii Paladi au încercat să fie cât mai discreţi, iar acum, când sarcina Veronicăi a intrat pe ultima sută de metri, au făcut public faptul că vor deveni părinţi.

Suntem fericiţi şi împliniţi că Dumnezeu ne-a auzit şi ne dă acest copilaş, care este foarte aşteptat de noi şi de apropiaţii noştri. Am ţinut să nu facem public faptul că vom avea un bebeluş deoarece tindem ca viaţa personală să o ţinem departe de presă şi de ochii curioşilor. Nu vrem să ne facem PR pe seama unui asemenea eveniment. E prea intim. Nici copilul nu-l voi expune în mass-media, aşa cum nu am expus-o nici pe Veronica pe parcursul sarcinii. Vor fi apariţii foarte rare. Asta dacă vor fi”, ne-a declarat Ion Paladi.

Părinţii au plâns de fericire”

Cei doi şi-au anunţat părinţii despre venirea berzei atunci când Veronica se afla în a treia lună de sarcină. Au cumpărat şampanie, ciocolată, şi au mers la ei să le dea marea noutate.

Li s-au umplut ochii de lacrimi, căci părinţii şi bunicii noştri ne spuneau adesea că vor nepoţi, strănepoţi. După ei a venit rândul să-i dăm noutatea şi lui nănăşelul, Cornel Botgros. Mulţi prieteni însă au aflat abia acum”, spune interpretul de muzică populară.

Ion Paladi îşi dorea ca Veronica să aducă pe lume o fetiţă. Dar cum socoteala de acasă nu coincide cu cea din târg, în a şasea lună de sarcină medicul le-a dat noutatea că vor avea un băiat.

Ce-i drept, până în acea zi, la două dintre ecografii, doctorul care are grijă de sarcină, le dădea de înţeles: s-ar putea să aibă fetiţă.

Eram emoţionaţi de fiecare dată când mergeam la ecografie. Ion mă însoţea mereu, era nerăbdător. Şi dacă la început medicul ne-a zis că probabil vom avea o fetiţă, la următoarele ultrasonografii nu putea să ne confirme sexul, căci bebiţă nu-i permitea. Abia în luna a şasea ne-a spus: „Voi ştiţi că veţi avea un flăcău?”. La care noi, emoţionaţi, l-am întrebat: „Cum un flăcău? Nu e fată?”. Până la urmă nu contează sexul bebeluşului, important e să fie sănătos. Plus că e bine ca primul copil din familie să fie băiat, astfel va avea grijă de surioara mai mică, pe care, sperăm, ne-o va da Dumnezeu”, ne-a declarat Veronica Paladi.

a205Vrea o familie numeroasă

Deşi Lucian se află încă în burtica mamei, soţii Paladi i-au făcut deja prima poză. Viitorii părinţi aşteaptă cu nerăbdare ziua în care-şi vor ţine în braţe pruncul. Până atunci însă se uită la fotografie şi se întreabă de la cine va moşteni Lucian cele mai multe trăsături.

Îmi doresc o familie mare. Acum mă rog ca atunci ca-n ziua în care va veni pe lume fecioraşul să nu fiu peste hotare, căci în fiecare săptămână am spectacole atât în ţară, cât şi în străinătate. Dar mă bucur că atunci când nu sunt eu acasă, Veronica e pe mâini bune: fratele ei, Alexandru, locuieşte în preajmă şi vine să doarmă la noi”, ne-a mai spus vedeta.

a200Nu sunt o graviduţă capricioasă”

Veronica ne-a spus că se simte foarte bine, iar sarcina nu i-a creat probleme. Nu a fost o graviduţă pofticioasă şi nici capricioasă, care să-şi trimită soţul la magazin în toiul nopţii. Doar în primele săptămâni dimineața am avut greţuri de sarcină, iar restul zilei decurgea foarte bine.

Şi până a rămâne însărcinată duceam un mod de viaţă sănătos. Aşa că nu pot spune că s-a schimbat ceva în regimul alimentar, doar că acum mănânc mai multe lactate.

Nu am avut şi nici nu am pofte extravagante, Ion a avut noroc: nu l-am trimis nopţile la supermarket”, ne spune zâmbind viitoarea mămică, precizând că acum, atât ea, cât şi soţul său, pot spune că sunt 100% împliniţi.

Bagajele pentru maternitate stau lângă uşă

Veronica şi-a făcut deja bagajele pentru maternitate, astfel că dacă se va întâmpla ca micuţul să vină pe lume mai devreme, să nu o ia prin surprindere.

Nu vreau să nasc prin cezariană. Am decis să aleg o maternitate de stat, căci în R. Moldova avem destule, iar medicii care activează acolo sunt profesionişti. Apoi, când mă voi întoarce acasă cu bebeluşul, mă vor ajuta mamele, care vor veni să locuiască la noi.

a203Când am trecut la casă nouă, stabilisem de comun acord cu soţul că odaia copilului o vom decora atunci când voi rămâne însărcinată. Cum din start nu ştiam sexul copilului, am ales culoarea fildeşului, cu iepuraşi şi ursuleţi”, povesteşte soţia interpretului.

Şi pentru că vrea să fie pregătită din toate punctele de vedere atunci când va deveni mămică, Veronica merge la cursuri organizate de „Şcoala Mamelor”.

Deşi se spune că maternitatea nu se învaţă din cărţi, am zis că e bine să ai şi ceva cunoştinţe teoretice. Acum, când băieţelul nostru „joacă fotbal” în burtica mamei, vine tăticul şi vorbeşte cu el, îi mai cântă o melodie”, ne-a mărturisit jumătatea lui Ion Paladi.

Cuplul îşi doreşte să creştineze micuţul cât mai curând după venirea lui pe lume, iar părinţii spirituali ai acestuia vor fi naşii de cununie ai părinţilor lui.

Cât despre vacanţă, soţii Paladi susţin că lasă odihna pentru la anul, când o vor savura alături de Lucian. 

Lena NEGRU

Foto: Arhiva personală Ion Paladi/unica.md

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău