VIDEO // Un elicopter SMURD s-a prăbuşit la Cantemir

elicopter-smurd.obpwfrg3ec

Foto simbol

Din primele informații se pare că este vorba de echipajul SMURD de la Iași și că s-ar fi prăbușit. Elicopterul a decolat de la ora 9 spre Chișinău. S-a deplasat într-o localitate pentru a prelua un pacient și urma să se întoarcă la Chișinău. Dar a dispărut de pe radar, scrie ziaruldeiasi.ro.

Autoritățile din Republica Moldova au fost sunate de un primar care a spus că a văzut că elicopterul avea probleme. Elicopterul s-a prăbușit în localitatea Haragâș din r. Cantemir. Potrivit ofițerului de presă al Serviciului de protecţie civilă şi situaţii excepţionale (DSE), viceministrul Afacerilor Interne al R. Moldova, Oleg Babin, a confirmat că un elicopter SMURD, care aparține României, s-a prăbușit în urmă cu puțin timp în localitatea Haragâș. „Acest elicopter a fost chemat să transporte un pacient din Vulcănești la Chișinău. La locul accidentului s-au deplasat echipaje ale Departamentului Situații Excepționale”, a spus Babin.

Un locuitor al satului Haragîș, prezent la fața locului, a declarat la PublikaTV că au fost înregistraţi trei morţi. Echipajul era format din 4 cetățeni români: pilotul, copilotul, medicul și paramedicul.

 

„La 14.13 s-a înregistrat apelul care anunţa că un elicopter SMURD a căzut. La faţa locului s-au deplasat trei echipaje. Urmează ca pompierii să ajungă la faţa locului. Elicopterul s-a prăbuşit la 100 de metri de pădure”, a declarat Liliana Puşcaşu, ofiţer de presă DSE Moldova. Potrivit acesteia, elicopterul se întorcea de la Chişinău şi urma să meargă la Cahul, pentru a prelua un alt pacient.

ORA 15:01

În această dimineață, elicopterul SMURD a fost solicitat de medicii din Vulcănești, pentru a transporta aerian și monitorizat un pacient, internat în spitalul raional. Era vorba despre o femeie de 85 de ani, care suferă de bronhopneumonie, insuficiență respiratorie și renală acută.

Pe parcursul zborului, pacienta a fost monitorizată medical de către paramedicii și medicii SMURD Iași, scrie publika.md

La ora 12:10 minute elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din Chișinău, femeia fiind preluată de către o ambulanță 903 și transportată la Spitalul de Urgență. Aceasta a fost a 19 operațiune aeriană SMURD pe teritoriul Republicii Moldova.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)