Un dezertor din armata rusă a fost reţinut după ce s-a ascuns zece ani în pădure

Soldatul şi-a construit o casă în pădure, a făcut lucruri extraordinare pentru a supravieţui şi şi-a ţinut ascunzişul în secret chiar şi pentru familia sa, care îl credea mort

Koryaksky_volcano_Petropavlovsk-Kamchatsky_oct-2005

Poliţia rusă a reţinut un dezertor din armata rusă, care s-a ascuns în pădurile din estul ţării peste un deceniu. Soldatul a ţinut în secret ascunzişul său chiar şi de familia sa, au spus autorităţile locale. Bărbatul de 30 de ani, a cărui identitate nu a fost făcută publică, a fost recrutat în 2003 şi a făcut serviciul militar în peninsula Kamceatka un an înainte de a fugi, potrivit poliţiei.

„El a trăit în Kamceatka tot timpul, ascunzându-se în pădure”, a menţionat luni reprezentanţii unei filiale locale Ministerului de Interne în cadrul unui comunicat. „El a reuşit să supravieţuiască datorită unor eforturi enorme, ezitând să ia legătura cu familia sa”, a adăugat oamenii legii.
Căutările dezertorului au încetat în momentul în care familia sa a identificat în mod eronat un cadavru ca rudă a lor la câteva luni după dispariţia sa, se menţionează în comunicat. Agenţia de ştiri Tass a transmis că familia dezertorului a înmormântat defunctul ca pe o rudă a lor. Soldatul ar fi dezertat din cauza „problemelor din familia sa”, a menţionat Tass, citând autorităţile locale.

Dezertorul şi-a ridicat o casă din materialele unei construcţii mai vechi de la marginea oraşului Petropavlovsk-Kamceaţk, a lucrat la o fermă de porci şi a colectat fier vechi. Soldaţii găsiţi vinovaţi de dezertare sunt condamnaţi în Rusia la şapte ani de închisoare. Valentina Melnikova, preşedintele „Comitetului mamelor soldaţilor din Rusia” a declarat că soldatul ar fi fost deja condamnat la închisoare pentru încălcarea sa.

„Erau o mulţime de dezertori în acele timpuri în orientul îndepărtat. Am aflat de asemenea cazuri, soldaţii se ascundeau în pivniţe ani întregi. Ei ar fi trecut printr-o examinare psihiatrică şi ar fi fost eliberaţi.

The following two tabs change content below.