Un deputat socialist cu cetăţenie românească către Anatol Şalaru: „Suka prorumynskaia, cară-te acasă, în România”

Un socialist cu cetăţenie română din Parlamentul Republicii Moldova Anatoli Labuneţ îl înjură public pe Anatol Şalaru pentru criticile acestuia la adresa lui Dodon privind intenţia de a-i decora pe separatiştii din Transnistria cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la declanşarea „Operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru”. Şalaru a menţionat că şeful statului „va săvârşi o nouă crimă”. Ca replică, deputatul PSRM Anatoli Labuneţ l-a numit pe fostul ministru al Apărării „sukă [căţea] pro-română”, spunându-i să plece „acasă, în România”, împreună cu Traian Băsescu şi Ana Guţu”, scrie deschide.md

„Intenția lui Igor Dodon de a decora militarii ruși și cei transnistreni este o nouă crimă și o gravă jignire la adresa celor care și-au dat viața, luptând pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova. Până acum, nu am văzut ca Igor Dodon să decoreze pe nimeni din cei care au apărat integritatea Republicii Moldova. Nu am văzut să facă un gest de compasiune pentru mamele care și-au pierdut fiii, către copiii care și-au pierdut tații uciși tocmai de cei pe care Dodon îi decorează astăzi”, a scris Anatol Șalaru.

În replică, Labuneţ a scris un comentariu la postarea lui Şalaru: „Șalari, suka [cățea] pro-română. Cât timp vei tulbura Moldova noastră? De mânuță cu basik [Traian Băsescu] și guțu [Ana Guţu], acasă în România”, a scris el.

Trebuie relevat că, în afară de Labuneţ, mai mulţi deputați socialiști dețin cetățenia română. Amintim că în urma alegerilor parlamentare din 2014 Igor Dodon, pe atunci președinte al PSRM, a declarat că deputații PSRM, care dețin altă cetățenie decât cea moldovenească, au scris cerere pentru a renunţa la ea. Totuși, potrivit Autorității Naționale pentru Cetățenie din România, niciun deputat socialist nu a depus vreo cerere în acest sens.

Astfel, cetățenia română este deținută de cinci deputați din fracțiunea PSRM:

– Anatolie LABUNEȚ (n. 06.09.1956);
– Alla DOLINȚĂ (n. 25.04.1969);
– Corneliu FURCULIȚĂ (n. 30.06.1969);
– Radu MUDREAC (n. 01.05.1973);
– Ghenadi MITRIUC (n. 05.08.1968).

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)