Un cuplu este acuzat de procurori că ar fi înşelat 40 de persoane

Procuratura sectorului Ciocana din Chişinău a expediat în instanţă cauza penală de învinuire a unui cuplu de comiterea unei escrocherii în proporţii deosebit de mari.

Procurorii îi învinuiesc pe soţi că în perioada noiembrie 2007 – iulie 2009, sub pretextul organizării angajării şi plecării persoanelor la muncă bine plătită în Norvegia, în baza contractelor de muncă, prin înşelăciune şi abuz de încredere, au dobândit de la 40 de părţi vătămate suma de circa 66,4 mii de euro. Rolul soţului consta în însoţirea femeii la întâlniri, susţinerea declaraţiilor acesteia că poate să-i angajeze la muncă şi convingerea clienţilor că vor pleca împreună şi îi va însoţi în timpul deplasării spre Norvegia. Ambii învinuiţi au fost condamnaţi şi anterior. Femeia – pentru escrocherie, iar bărbatul – pentru tâlhărie.

Joi, 22 iulie, judecătorul de instrucţie a admis demersul procurorului şi a prelungit mandatul de arestare a femeii cu încă 90 de zile. Soţul acesteia este cercetat în stare de libertate. Cei doi riscă de la opt la 15 ani de închisoare. (DECA-press)

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)