Un copil de 5 ani a căzut de la etajul 9 şi a rămas în viaţă

NĂSCUT ÎN CĂMAŞĂ // Foarte curios să vadă ce se întâmplă afară, un băieţel de cinci ani a căzut în gol de la etajul nouă. Spre fericirea tuturor, s-a ales doar cu câteva leziuni corporale uşoare. Totul s-a întâmplat în după-amiaza zilei de luni, 8 noiembrie.

Băieţelul este din comuna Băcioi, mun. Chişinău. Împreună cu mama sa, a venit în capitală pentru a vizita o rudă ce locuieşte în sectorul Botanica. Mama copilului s-a dus să-şi ridice salariul şi l-a lăsat pe acesta singur în apartament. Pavel, rămas de unul singur, a încercat să vadă de pe fereastra apartamentului ce se întâmplă afară. Astfel, şi-a pierdut echilibrul şi a căzut de la etajul nouă pe acoperişul de plastic al unui balcon.

„Am vrut să mă uit cum merg maşinele şi m-a luat vântul”, spune băieţelul de 5 ani. Vecinii care l-au găsit pe băiat spun că au auzit o bubuitură, când s-au uitat, un copil a ridicat capul. „M-am urcat în copac, apoi pe acoperiş, l-am luat în braţe şi am coborât. Băiatul era speriat, plângea şi spunea că nu vrea la spital, vrea la mama sa”, ne spune bărbatul care l-a coborât pe micuţ de pe balconul unde căzuse. Pavel a fost transportat la Spitalul „Valentin Ignatenco” din capitală unde a fost supus mai multor examene medicale.
Medicii spun că băiatul s-a născut în cămaşă, deoarece a căzut de la o asemenea înălţime şi s-a ales doar cu leziuni corporale uşoare. Ei sunt de părere că, în momentul căderii, copilul s-a agăţat de ramurile unui arbore şi a căzut pe acoperiş, ceea ce i-a amortizat căzătura. La doar două zile, acesta a fost transferat din secţia de reanimare în secţia de neurochirurgie, iar la sfârşitul săptămânii copilul va putea merge acasă.

Carolina Chirilescu

The following two tabs change content below.