Un copil de 5 ani a căzut de la etajul 9 şi a rămas în viaţă

NĂSCUT ÎN CĂMAŞĂ // Foarte curios să vadă ce se întâmplă afară, un băieţel de cinci ani a căzut în gol de la etajul nouă. Spre fericirea tuturor, s-a ales doar cu câteva leziuni corporale uşoare. Totul s-a întâmplat în după-amiaza zilei de luni, 8 noiembrie.

Băieţelul este din comuna Băcioi, mun. Chişinău. Împreună cu mama sa, a venit în capitală pentru a vizita o rudă ce locuieşte în sectorul Botanica. Mama copilului s-a dus să-şi ridice salariul şi l-a lăsat pe acesta singur în apartament. Pavel, rămas de unul singur, a încercat să vadă de pe fereastra apartamentului ce se întâmplă afară. Astfel, şi-a pierdut echilibrul şi a căzut de la etajul nouă pe acoperişul de plastic al unui balcon.

„Am vrut să mă uit cum merg maşinele şi m-a luat vântul”, spune băieţelul de 5 ani. Vecinii care l-au găsit pe băiat spun că au auzit o bubuitură, când s-au uitat, un copil a ridicat capul. „M-am urcat în copac, apoi pe acoperiş, l-am luat în braţe şi am coborât. Băiatul era speriat, plângea şi spunea că nu vrea la spital, vrea la mama sa”, ne spune bărbatul care l-a coborât pe micuţ de pe balconul unde căzuse. Pavel a fost transportat la Spitalul „Valentin Ignatenco” din capitală unde a fost supus mai multor examene medicale.
Medicii spun că băiatul s-a născut în cămaşă, deoarece a căzut de la o asemenea înălţime şi s-a ales doar cu leziuni corporale uşoare. Ei sunt de părere că, în momentul căderii, copilul s-a agăţat de ramurile unui arbore şi a căzut pe acoperiş, ceea ce i-a amortizat căzătura. La doar două zile, acesta a fost transferat din secţia de reanimare în secţia de neurochirurgie, iar la sfârşitul săptămânii copilul va putea merge acasă.

Carolina Chirilescu

The following two tabs change content below.

Jurnal de Chișinău

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)