Un comentator despre organizarea alegerilor prezidenţiale în Gagauz Yeri: „Un agent rus i-a asigurat votul maxim posibil altui agent”

dodon-a-efectuat-prima-vizita-in-gagauyia-dupa-alegeri

„Autonomia găgăuză a fost transformată într-o enclavă a Federaţiei Ruse”, a menţionat observatorul politic Oazu Nantoi despre scrutinul din 13 noiembrie pe teritoriul UTA Gagauz Yeri.

„În 1994, Parlamentul R. Moldova a votat o lege privind statutul juridic special al autonomiei găgăuze şi această lege a servit drept temelie pentru transformarea acestei autonomii într-o enclavă manipulată de Federaţia Rusă, în special în situaţia în care Chişinăul s-a antrenat şi el în jocul de a ne diviza pe noi după criteriul etnolingvistic şi geopolitic: moldoveni – români etc. Ziua de 13 noiembrie a demonstrat cum membra unui guvern proeuropean, Irina Vlah, care serveşte intereselor ruseşti, i-a asigurat altui agent rus votul maxim posibil, aproape ca în Coreea de Nord, victoria în scrutinul din 13 noiembrie”, a observat Nantoi.

„Locuitorii din autonomia găgăuză nu au alternativă, atât de agresivă a fost propaganda rusească. Întrebarea despre situaţia din această regiune este deschisă pentru cei care ar trebui să guverneze statul. Însă putem constata că în Parlamentul R. Moldova avem un cimitir politic, unde stau persoane iresponsabile, corupte şi imorale”, a conchis expertul.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)