Un candidat la primăria Racovăţ, bătut cu bâtele de trei persoane cu cagule


SURSA: “Ziarul Nostru”

La miezul nopţii, un candidat din partea PLDM a fost bătut crunt de către contracandidatul său din partea partidului lui Renato Usatîi şi a rudelor acestuia. Doi suspecţi au fost reţinuţi, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, riscă până la şapte ani de închisoare După ce la Băcioi două zile la rând au avut loc bătăi şi scandaluri între candidaţii electorali, noaptea trecută Mihai Andrieş din satul Racovăţ, raionul Soroca, a fost bătut cu bâtele de trei indivizi cu cagule pe cap.

„Veneam pe la ora 1.00 noaptea acasă, m-am dat jos din maşină, am lăsat luminile aprinse, deoarece era suspect că porţile erau închise, eu nu le închid niciodată. Cum am coborât, au dat buzna peste mine trei indivizi cu cagule pe cap şi au început să mă lovească. Nu vorbeau nimic, doar mă băteau, când deja am căzut jos şi nu mă mişcam, şi-au scos cagulele şi se întrebau: „Ce facem cu dânsul, îl valim (omorâm, din limba rusă – n.r. )?”, atunci i-am recunoscut, era contracandidatul meu, Mitrofan Mihail, finul şi nepotul acestuia. Eu mi-am adunat puterile, m-am ridicat şi am fugit până în vale, ei m-au urmărit puţin, după care au dispărut. Primul lucru pe care l-am făcut am sunat la poliţie, apoi soţia m-a sunat văzând că maşina e la poartă, iar eu nu sunt, i-am spus ce s-a întâmplat, unde sunt şi am leşinat. M-am trezit la spital”, ne spune victima.

Totul s-a întâmplat în faţa casei candidatului din partea PLDM, din păcate, nu a văzut nimeni cele întâmplate. Mihai Andrieş este căsătorit, are doi copii şi candidează pentru prima oară la funcţia de primar. Întrebat de ce îl acuză pe contracandidatul său, acesta ne-a spus: „Motive sunt multe, el vrea la putere, aşa bandiţii se grămădesc, fac legea cu bâta”.

Are mai multe traume şi va avea nevoie de o intervenţie chirurgicală

Medicul de post din satul Racovăţ, doamna Maria, a declarat pentru JURNAL de Chişinău că într-adevăr a fost solicitat serviciul de urgenţă în jurul orei 2.00 de către familia Andrieş, acesta fiind transportat la spitalul din Soroca. Şeful secţiei de traumatologie a spitalului Soroca, Alexei Procopie, ne-a comunicat că starea de sănătate a lui Mihai Andrieş este de gravitate medie. „Pacientul are mai multe fracturi la mână, mai târziu va fi nevoie de o intervenţie chirurgicală, de asemenea, are o traumă cranio-cerebrală şi multe echimoze pe tot corpul”, explică acesta. Medicul ne-a mai comunicat că în cazul în care acesta candidează la alegerile locale, nu este indicat să părăsească spitalul pentru a participa la alegerile de duminică, deoarece în cazul său se recomandă cel puţin două săptămâni de spitalizare, după care regim la pat, însă decizia rămâne la latitudinea pacientului. „Noi nu-l putem ţine cu forţa în spital”, adaugă medicul.

Deşi medicii nu-i recomandă să părăsească spitalul, Mihai Andrieş a declarat pentru JURNAL de Chişinău că va pleca vineri acasă, va participa la alegeri, iar săptămâna viitoare va reveni în spital pentru continuarea tratamentului.

Suspecţii riscă până la şapte ani de închisoare

Suspectul principal care l-ar fi bătut pe Mihai Andrieş se presupune a fi candidatul din partea Partidului Nostru, Mihai Mitrofan. Acesta a fost patru ani la cârma primăriei din partea PL-ului, este căsătorit şi are o fiică înfiată. Victima, Mihai Andrieş, a depus o plângere la poliţie pe numele contracandidatului său. Pentru moment, poliţia a reţinut doi suspecţi. „Astăzi, la ora 12.00, din cele trei persoane suspectate, au fost reţinute două. Acum se efectuează percheziţii la domiciliul acestora pentru depistarea de probe. Pe numele lor au fost deschise două cauze penale, una pentru huliganism şi alta pentru vătămare corporală intenţionată. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă închisoare de la trei la şapte ani”, a declarat pentru JURNAL de Chişinău ofiţerul de presă INP Soroca, Ludmila Sochircă. Solicitat de JURNAL de Chişinău, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi nu a răspuns la telefon.

Vlad Filat: „Politica nu se face cu ranga”

Liderul PLDM Vlad Filat a susţinut astăzi un briefing în cadrul căruia a îndemnat populaţia RM să se gândească bine înainte de a-şi da votul pe 28 iunie. „În politică s-au infiltrat mulţi aventurieri pentru a destabiliza situaţia din ţară cu bani, minciuni şi dezinformări. Republica Moldova trebuie să fie un spaţiu al libertăţii şi democraţiei, politica nu se face cu ranga. Elementele criminale nu-şi au locul în politică”, a relevat acesta.

Potrivit CEC, cei doi candidați la funcția de primar se vor întâlni în cel de-al doilea tur de scrutin din această duminică. Pe 14 iunie, Mitrofan Mihail, candidatul „Partidului Nostru”, a acumulat 42,96%, iar candidatul PLDM, Mihail Andrieș, a obținut 21,87%.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)