Un Boeing 757 a pierdut o uşă în timpul zborului

Un Boeing 757 al companiei americane Delta Airlines care efectua un zbor între New York şi Danemarca a pierdut, de la circa 3.000 metri altitudine, o uşă hidraulică, pe 22 noiembrie. Uşa, aflată sub o aripă a aeronavei, măsura 1,20 metri pe 80 de centimetri şi cântărea circa 20 kilograme, scrie „The Aviation Herald”, citat de adevarul.ro.

Potrivit sursei citate, uşa nu a fost recuperată până în prezent, acţiunile de căutare fiind în curs de desfăşurare. Rezidenţii din zona în care a căzut uşa au fost rugaţi să contacteze poliţia în cazul în care găsesc o uşă care corespunde descrierii. „Este o uşă situată extern, pe fuzelaj, în spatele aripii stângi”, a declarat Lars Christoffersen din cadrul Consiliului de investigare a accidentelor. Pierderea uşii care oferea acces la sistemul hidraulic al avionului nu a pus în pericol pasagerii, avionul aterizând în siguranţă la Copenhaga, a mai spus Christoffersen, citat de „The Copenhagen Post”.

„Nu putem explica cum s-a întâmplat, dar uşa a ieşit din balamale”, a spus el. „Din fericire, nimeni nu a fost rănit, dar pierderea uşilor nu este ceva ce ar trebui să aibă loc în timpul unui zbor”.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău