Un Boeing 757 a pierdut o uşă în timpul zborului

Un Boeing 757 al companiei americane Delta Airlines care efectua un zbor între New York şi Danemarca a pierdut, de la circa 3.000 metri altitudine, o uşă hidraulică, pe 22 noiembrie. Uşa, aflată sub o aripă a aeronavei, măsura 1,20 metri pe 80 de centimetri şi cântărea circa 20 kilograme, scrie „The Aviation Herald”, citat de adevarul.ro.

Potrivit sursei citate, uşa nu a fost recuperată până în prezent, acţiunile de căutare fiind în curs de desfăşurare. Rezidenţii din zona în care a căzut uşa au fost rugaţi să contacteze poliţia în cazul în care găsesc o uşă care corespunde descrierii. „Este o uşă situată extern, pe fuzelaj, în spatele aripii stângi”, a declarat Lars Christoffersen din cadrul Consiliului de investigare a accidentelor. Pierderea uşii care oferea acces la sistemul hidraulic al avionului nu a pus în pericol pasagerii, avionul aterizând în siguranţă la Copenhaga, a mai spus Christoffersen, citat de „The Copenhagen Post”.

„Nu putem explica cum s-a întâmplat, dar uşa a ieşit din balamale”, a spus el. „Din fericire, nimeni nu a fost rănit, dar pierderea uşilor nu este ceva ce ar trebui să aibă loc în timpul unui zbor”.

The following two tabs change content below.

Jurnal de Chișinău

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)