Un bărbat pentru o noapte (1)

Povestea unui anunţ lipit pe stâlpii din Chişinău

Nina e o femeie extraordinară, nemaipomenită și plină de umor. În prezența ei n-ai să vezi niciodată mutre mohorâte. S-a măritat devreme tare, nu avea nouăsprezece ani împliniți. Dar nu a durat acea căsnicie mai mult de trei luni. Tinerii soți o țineau în certuri continui și părinții lui Sandu și-au luat odorul acasă, iar până la sfârșitul acelui an Nina era deja femeie liberă.

Și slavă Domnului! A intrat la facultate, a făcut carieră, și-a cumpărat apartament, mașină, an de an se odihnea la staţiuni balneare din străinătate, dar, spre surprinderea părinților ei, nu s-a mai căsătorit. Deși femeie frumoasă era Nina – o brunetă aprinsă, ochi focoși, o siluetă pe care și-ar fi dorit-o orice top model, dar uite că ani și ani la rând n-a avut barem un amant. Vă spun frumoasă, tânără era și toată lumea se mira că până la 34 de ani n-a găsit pe cineva să-i încălzească patul…

„Caut bărbat drăguț, înalt și fără complexe”

În toamna acelui an punea mâna pe 35 de ani și s-a gândit femeia că e timpul să nască un copil. Se uita la toți bărbații din jurul ei ca să-l aleagă pe cel mai potrivit pentru treaba asta. Cei care i-ar fi plăcut ei erau deja de ani buni căsătoriți și destul de reușit, ceilalți erau soții prietenelor ei, așa că nu-și putea permite să se bage în căsnicia lor și ce i-a dat în gând într-o seară în care își deplângea soarta ei de femeie singură? „Ia să scriu eu un anunț, dar nu la ziar sau revistă, ci să-l lipesc pe stâlpii din cartierul meu”, îşi zise. Cine știe, poate dă norocul și peste ea. Dacă naște un copil, altceva nu-i trebuie! E adevărat, putea să se ducă la un centru de inseminare artificială, tot acolo ar fi găsit și un donor, dar vezi că bani mari nu avea Nina.

Ceva economii mai găseai în casa ei, dar totuși nu erau destui pentru o asemenea procedură. Și-apoi nu exista siguranță că putea să reușească în afacerea asta. Așa că vă spun, într-o seară, îi veni ideea să scrie un anunț și să-l lipească pe toți stâlpii care-i vor ieși în cale prin cartierul ei. Textul anunţului era cam așa: „Caut un bărbat pe-o noapte. Să fie drăguț, înalt și fără complexe. Cei interesați să sune la…”. Urma numărul de telefon.

I-a părut rău că lipise anunţul

Nebuna așa și făcu și, peste câteva zile, cui nu-i era lene îi telefona. Îi propuneau întâlniri în oraș, o numeau cum le venea la gură, o dezmierdau la telefon, deși n-o văzuseră niciodată. Nu era bucuroasă de ce-a făcut. Intrase chiar un soi de frică în femeie, dacă prin fapta ei nesăbuită nu aduce ea în casă o scursură de om, gata să-i taie beregata?!

Nu mai ținea minte câte anunțuri a lipit, ca să-și dea seama dacă a vorbit cu toți bărbații, cărora le-a trezit curiozitatea. Peste o habă de vreme sunetele au încetat, Nina și-a revenit din spaimă, ba chiar s-a gândit că-și poate lua un copil de la un orfelinat, ba chiar și doi, dacă-i poftește inima și că proastă a mai fost să se lase mânată de impulsivitate. Zic, sunetele au încetat, vreo trei săptămâni se lăsase liniște totală în sufletul femeii și în casa ei.

Își revenise și iarăși zâmbea, glumea și prinsese gust de viață. Ieșea serile pe la baruri cu colegii de serviciu, de altfel bărbați neînsurați erau, dar total orbi la farmecele acestei tinere. Nici prin gând să le treacă faptul că ar ferici-o dacă s-ar rătăci uneori prin patul ei. Zic, totul revenise la normal și viața se scurgea ca și până la accidentul cu anunțul.

Dar iată că într-o seară o voce necunoscută la telefon, un bărbat, o întrebă cât plătește pentru o noapte de amor. Nina a zis că a greșit numărul bărbatul acela, că n-o interesează deloc treaba asta și că poate vreun dușman de-al ei i-a făcut festa cu anunțul, ea una nu știe ce să mai zică. Bărbatul a închis fără să mai comenteze. Uite că a doua seară o sună iar! „Și cât dai pentru o seară de amor?” – insistă obraznic el. Nina închise telefonul.

„Cât dai pentru o seară de amor?”

O prinsese un soi de frică, la sigur că e un declasat, un derbedeu, un animal cu devieri psihice, se gândea ea. Era gata să iasă din casă și să se ducă să doarmă la părinți. Dar tot ea s-a calmat, și-a zis că în casa ei, care e la paza poliției, nu intră cine poftește și apoi la scara blocului au și cameră instalată, mai sunt vecinii, oricând poate telefona să-i sară în ajutor…

Parcă prinsese oleacă de inimă și s-a culcat, dar zbuciumat i-a fost somnul. Tot visa că o urmărește cineva, că i-au intrat în casă s-o prade, că o strangulează un necunoscut și tot așa, și tot așa… A doua zi, în drum spre serviciu, i se păru că din curtea ei porni o mașină și că a tot mers pe urmele ei până a coborât ea la oficiu. Totuşi, pentru că nu s-a întâmplat nimic deosebit, și-a zis că, de frică, își închipuie fel de fel de prostii. Dar uite că și a doua zi, și a treia, și a patra femeia observă aceeași mașină care o conducea până la serviciu și pleca. Intrase în griji, nu mai avea somn și nici nu știa cum să le explice părinților de ce s-a mutat cu traiul la ei. Atâta doar le-a spus că s-a săturat de singurătate și a venit mai aproape de ei să se mai ia cu oamenii.

Lidia Bobână

The following two tabs change content below.
Lidia Bobână

Lidia Bobână

Lidia Bobână

Ultimele articole de Lidia Bobână (vezi toate)