Un bărbat pe-o noapte (2)

Povestea unui anunţ lipit pe stâlpii din Chişinău

Părinţii Ninei n-au crezut-o, firește, și maică-sa, care o cunoștea bine și o simțea ca pe sine însăşi, a devenit gânditoare, plină de suspiciune. Așa că nu s-a mirat prea tare Nina când a aflat că maică-sa a început să le interogheze pe prietenele ei. Dar n-a aflat nimic, pentru că Nina, de rușine, n-a scos o vorbuliţă despre ce-a făcut. Atâta doar vă spun că într-o zi când ieşise de la serviciu să plece acasă, lângă maşina ei stătea un bărbat înalt, smolit la faţă care arăta destul de înţepat.

Confruntare psihologică

„Vreau să vorbesc ceva cu dumneavoastră, – i-a spus el. – Vă cunosc bine, căci m-am interesat. Știu că sunteți singură, locuiți în cutare loc, aveți  studii și sunteți apreciată și remunerată respectiv în firma în care lucrați, dar un lucru îmi rămâne necunoscut: la ce naiba ați lipit anunțul acela pe stâlpul de lângă casa mea? Știați că sunt necăsătorit, că îmi caut nevastă, adică mamă caut pentru fetița mea orfană?”

Nina se uita prostită la dânsul. Și-a dat seama că el e cel care îi telefonase ultimul să o întrebe cât ia pentru servicii. Pesemne o credea prostituată. A încercat să spună femeia că nu este ea cea care a lipit anunțul, dar bărbatul a râs în hohote. „V-am văzut cu ochii mei de la geamul casei mele! Am coborât tot atunci să văd ce ați lipit pe stâlpul de lângă poarta mea, l-am citit și v-am urmărit de departe până la blocul unde locuiți. Acum știu că nu sunteți o femeie de moravuri ușoare și vreau să mă dumiresc – ce naiba căutați?”, a întrebat-o el. „Nimic, – i-a răspuns Nina. – Am vrut să încerc de minte bărbații. Am încleiat aceste anunțuri pe garduri, stâlpi și porți. Dumneata eşti unicul care mi-a telefonat, l-a mințit femeia. – Acum înțeleg de ce, ţi-i frică să nu pună mâna una pe dumneata și să te încalece pe viață! Stai liniștit, nu te cunosc și nici nu vreau să te știu!”

Necunoscutul îi aţine calea

Dar acelui bărbat îi plăcuse Nina. Vă spuneam că era femeie frumoasă, se îmbrăca cu gust și lucra la o firmă prestigioasă pe post de manager. Adică dacă s-ar fi gândit el la însurătoare, ea ar fi fost o candidatură potrivită. S-au despărțit prietenește, și-au strâns mâinile și au plecat, fiecare pe drumul lui şi fără gând de alte întâlniri. Dar iată că a doua zi Nina îl găsește din nou pe Veaceslav lângă mașina ei. Venise bărbatul s-o invite la cină la restaurantul lui din centru. Avea câteva în Chișinău și i se lăudă Ninei că afacerile îi merg bine și că are de gând să se apuce și de alt gen de întreprinderi. Să mai adune ceva bani și o să treacă la un business mai serios.

Femeia se cam temea să meargă cu el. Cine știe ce poamă de om mai este? Aceștia cu afaceri lucrează mână în mână cu structurile criminale, te mai pui că-i poartă vreun gând rău?! Tocmai se gândea să-l refuze, când bărbatul îl strigă pe un coleg de-al ei, care tocmai ieșea pe ușa oficiului. Și s-a liniștit Nina, colegul era un băiat de treabă și dintr-o familie bună. Nu putea să fie în cârdășie cu un netrebnic. Deci în gândul ei a și acceptat invitaţia…

Văduvul educă o fetiţă

La restaurantul lui Veaceslav au mers în trei și au petrecut o seară de poveste. Puțin spus că au fost serviți cu tot ce era mai bun, că au dansat pe săturate și, pentru prima dată după mulți ani, Nina a fost condusă acasă de un cavaler. Uite că din ziua aceea Slavic a început s-o curteze în mod serios. I-a făcut cunoștință cu fiica lui de opt anișori, care a rămas orfană de mamă, pe când împlinise doar un an. Nevasta i-a decedat fulminant în urma unei inflamații la creier. Spuneau medicii că era complicația unei răceli, pe care a suportat-o pe picioare. Zic, Nina și Slavic se întâlneau destul de des.

A invitat-o și la casa de la țară, o adevărată curte boierească cu livadă, vie, în spatele vilei, iar în  fața casei – răzoare cu flori exotice. Ce mai, să vezi și să nu crezi! L-a dus și fata în casa părinților ei, să-i cunoască cavalerul și să știe şi el din cine se trage ea. De fapt, toți spuneau că sunt o pereche frumoasă. Nina nu se gândea că Slavic ar fi vrut-o de soție. Trăise destul ca să-și bage în cap ideea că nu este ea pe placul bărbaților, odată ce pusese mâna pe atâția ani și n-a luat-o nimeni.

Happy and

Trăiau în concubinaj de mai multe luni, se înțelegeau perfect, dar bărbatul nu încerca în niciun fel să schimbe situația. Când a aflat Nina că e însărcinată, nu i-a spus nimic. În sfârșit, va avea un copil și va fi numai al ei! Se gândea să-și vândă apartamentul, să-și schimbe locul de muncă și să dispară din ochii lui Slavic, ca dânsul să nu știe niciodată că ea va naște.

Dar tocmai când căuta cu înfrigurare ceva de schimb, uite că el o ceru în căsătorie. Vă dați seama că a fost o nuntă frumoasă, la care nu a lipsit nimic. Și în primăvară Nina a născut un băiat…

Lidia Bobână

The following two tabs change content below.
Lidia Bobână

Lidia Bobână

Lidia Bobână

Ultimele articole de Lidia Bobână (vezi toate)