Un angajat al unei școli din Chişinău a murit după ce a fost strivit de un copac

Elevii Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” din Chişinău curăţă curtea şcolii supravegheaţi de către directoarea Nelly Berezovschi

Primarul Capitalei și administratorii instituțiilor de învățământ au făcut astăzi dimineață un apel către locuitorii şi angajații instituțiilor de învățământ să participe cel puţin o zi la acţiunile de lichidare a consecinţelor viscolului de săptămâna trecută. Elevii Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” au fost scoși de către directoare la înlăturarea consecințelor de pe urma intemperiilor din 21 aprilie curent.

Elevii Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” din Capitală au fost surprinși cărând crengi din curtea instituției, îndemnați de directoarea Nelly Berezovschi. În același timp, un angajat auxiliar al Şcolii primare nr. 90 din Chișinău a murit strivit de un copac în timp ce curăța curtea instituției. Incidentul a avut loc în această după- amiază. Primăria municipiului Chișinău transmite condoleanțe familiei victimei.

„Copiii cară doar crengile”

Vicedirectorul Liceului „Mihai Viteazu”, Valentina Demerji, a declarat pentru JURNAL de Chișinău că elevii ajută la curățirea curții în timpul orelor de educație tehnologică. „Da, copiii duc crengile și sunt supravegheați de maturi. Am făcut dimineață ședință și s-a decis ca elevii să ne ajute. Mâine, după ore, vom face curățenie generală”, a menționat Demerji.

La unele instituții preșcolare, dimineață, au fost afișate anunțuri în care părinții erau rugați să ajute după orele de serviciu la curățirea curților grădinițelor. „Părinții însă sunt speriați și spun că este periculos. Curățirea arborilor și restabilirea firelor electrice trebuie făcute de către specialiști. Personalul și părinții trebuie să se implice doar după asta, să facă curățenie”, susțin aceștia.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)