Un angajat al MAI, împreună cu un amic, au violat o tânără însărcinată

Cauza penală privind învinuirea a doi tineri, de 23 și, respectiv, 24 de ani, a ajuns în instanță, cei doi fiind învinuiți de comiterea a cinci infracțiuni.

Potrivit serviciului de presă al Procuraturii Generale, în luna iulie curent, unul dintre învinuiţi, în acel moment angajat al MAI, împreună cu un amic, prezentând legitimaţia de colaborator de poliţie, iar al doilea – o carte de vizită a unui colaborator al MAI din Federaţia Rusă, l-au oprit pe un tânăr de 20 de ani şi i-au spus că este bănuit de comiterea unei infracţiuni. Pentru soluţionarea cazului, „poliţiştii” i-au spus tânărului că trebuie să achite o anumită sumă de bani. De frică să nu fie reținut, tânărul le-a propus pretinșilor polițiști să se deplaseze la domiciliul său, unde le-a dat acestora 1500 de lei şi au făcut schimb de telefoane.

Ulterior, când învinuiţii au apelat la telefonul mobil al tânărului, a răspuns prietena acestuia, la care se afla, din întâmplare, telefonul prietenului său. Aceştia s-au prezentat drept colaboratori ai poliției, comunicându-i că prietenul ei este reţinut de către organele de poliţie şi că ea îl poate ajuta. Pentru a-şi ajuta prietenul, fata a mers în locul stabilit de cei doi, însă, în loc să fie condusă la sectorul de poliţie, ultimii au dus-o într-o pădurice. După ce au avertizat tânăra că, dacă va întreţine raporturi sexuale cu aceştia, iubitul ei va fi eliberat, presând-o psihic, ambii au violat-o. PG menționează că fata a mărturisit agresorilor că este însărcinată, însă acest lucru nu i-a oprit pe cei doi. Bărbaţii mai sunt învinuiţi că, în mod deschis, au sustras de la tânără un telefon mobil în valoare de 7000 de lei.

www.jurnal.md