Ultimul drum împreună

Bărbatul care i-a accidentat mortal pe soţii Nicolae şi Nadejda Tutunaru în localitatea Vorniceni, raionul Străşeni, este deja la a treia abatere serioasă de la lege, scrie pe site-ul Procuturii Generale.

Recent, ultimul a fost învinuit de procurori că după comiterea unui furt a aplicat violenţa faţă de poliţişti (art.349 CP). Deşi, reieşind din pericolul social al subiectului şi al faptei comise, procurorii au solicitat pedeapsă cu închisoarea pentru învinuit, la 18 septembrie 2010 Judecătoria din Străşeni îl amendează cu 500 u.c. Nefiind de acord cu această sentinţă prea blândă, procurorii au atacat-o.

La 12 octombrie, pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate, a mai fost pornită o cauză penală în baza art. 264/1 alin. (1) Cod Penal, iar la 17 octombrie, în jurul orei 06.30, pe drumul central din satul Vorniceni, Străşeni, în apropierea Casei de Cultură, au fost depistate cadavrele a doi bătrâni care au fost loviţi de un automobil neidentificat, conducătorul căruia a părăsit locul accidentului.
În legătură cu acest caz, a fost pornită o cauza penală în baza art. 264 alin.(5) Cod penal al RM.

În cadrul efectuării acţiunilor de urmărire penală şi a măsurilor operativ investigative, şoferul a fost găsit.

Potrivit procurorilor, acesta conducea în stare de ebrietate automobilul de model „OPEL-Vectra” pe carosabilul umed, indicatorul vitezei fiind depistat în poziţia de 180 km/h. Neglijând indicatorul rutier „Atenţie, trecere de pietoni!”, i-a lovit frontal pe Nicolae Tutunaru, anul naşterii 1930, şi Nadejda Tutunaru, anul naşterii 1931. Aceştia au decedat pe loc.

The following two tabs change content below.