Ultimul drum al campionului

8 iunie, Kiev, Ucraina. Igor Borodin, al treilea din stânga, la ultima sa competiţie

Un sportiv a murit într-un accident în timp ce se întorcea cu medalia de argint de la o competiţie internaţională

Igor Borodin, 27 de ani, a fost unul dintre cofondatorii şcolii de Jiu Jitsu brazilian din RM. A murit într-un accident tragic în Ucraina în timp ce se întorcea de la o competiţie de Jiu Jitsu la care a luat argintul la categoria sa de greutate. Despre accidentul care i-a luat viaţa JURNAL a vorbit cu Ion Vartic, preşedintele asociaţiei Jiu Jitsu brazilian din RM.

Igor Borodin se întorcea de la Open-ul Ucrainei la Jiu Jitsu brazilian, unde obţinuse un rezultat foarte bun – medalia de argint la categoria 91 kg. În Ucraina, Igor a fost cu alţi doi colegi din Republica Moldova, unul dintre ei, Vasile Bulgac, a luat medalia de aur la categoria sa de greutate. În drum spre Chişinău, maşina a oprit pe o autostradă din cauza unui defect al centurii de siguranţă de la motor.

Potrivit sursei, Igor Borodin a respectat toate regulile de siguranţă – a instalat pe şosea triunghiul de semnalizare, a pus în funcţiune lumina de avarie care semnalează staţionarea de urgenţă şi a îmbrăcat o haină specială. Cei doi colegi ai lui Igor au plecat să caute cea mai apropiată staţie PECO pentru a chema un evacuator. Igor Borodin a rămas în maşina lovită de un tir. „Probabil, şoferul tirului a adormit la volan. Toate măsurile de siguranţă au fost luate, dar era foarte târziu, aproximativ ora 01:00, şoseaua era destul de îngustă”, spune Vartic.

A deschis primul dojo de JJB

Împreună cu Ion Vartic, tânărul Borodin a deschis acum doi ani un dojo de Jiu Jitsu brazilian la Chişinău. Sunt pionierii acestei discipline în Republica Moldova. Moartea lui Igor Borodin este de un tragism absurd. La 27 de ani, era deja căsătorit, însă nu avea copii. Ultimii doi ani a practicat Jiu Jitsu brazilian, voia să facă performanţă în acest tip de sport.

„Îl cunosc pe Igor de mai bine de cinci ani. Împreună cu Igor, am început să dezvoltăm această disciplină acum doi ani şi ceva. Igor Borodin a contribuit personal la punerea bazei acestei discipline în Chişinău, a contribuit şi financiar”, spune Ion Vartic.

Spirit de luptător

Toţi cei care l-au cunoscut îl descriu ca persoană pozitivă, spune Ion Vartic, fapt confirmat şi de pozele publicate pe Facebook. Chipul lui Igor emană o energie luminoasă, pozitivă. „Chiar dacă era nemulţumit de ceva, nu l-am văzut necăjit niciodată. A fost un adevărat luptător, prin modul lui de a fi în sala de antrenamente. În afara dojo-ului, a demonstrat mereu o stare de spirit binevoitoare şi calmă în acelaşi timp. Era un optimist dedicat, o persoană foarte pozitivă”, ne spune Ion Vartic.

Igor deţine un titlu de vicecampion la altă ediţie de Open Ucraina, a luat bronzul la Open-ul Danemarcei şi se afla pe locul doi la o cupă de Jiu Jitsu brazilian din RM.

Vadim VASILIU

 

The following two tabs change content below.