Ultimul cartuş pentru FC Sheriff

Desemnată cea mai bună echipă din campionatul Moldovei în 2009, FC Sheriff mai are de disputat un meci în grupele Europa League – partidă care va decide prezenţa sa în primăvara europeană. Sheriffantasticii vor da piept la Istanbul cu Fenerbahce, care este deja calificată în şaisprezecimile Europa League.

Concentrare totală

Cei de la FC Sheriff au avut numai motive de bucurie la Gala Fotbalului Moldovenesc. Ei au cucerit titlul de cea mai bună echipă: Stanislav Namaşco – cel mai bun portar, Vaja Tarhnişvili – cel mai bun fundaş, Leonid Kuciuk – cel mai bun antrenor. Cu toate acestea, oficialii campioanei au fost foarte rezervaţi, iar Kuciuk nici nu s-a prezentat la gală pentru a-şi ridica premiul. Acesta este concentrat la meciul de joi cu Fenerbahce, pe care îl consideră cel mai important de când îi antrenează pe tiraspoleni. Şi jucătorii prezenţi la gală nu au rămas la banchet, plecând repede la Tiraspol,  unde aveau stabilit pentru sâmbătă antrenament.

Kuciuk: Mai avem o şansă

Belorusul Leonid Kuciuk crede că echipa sa poate prinde locul doi în grupă şi va face tot posibilul ca echipa sa să ajungă în primăvara europeană. „Cine s-a gândit iniţial că FC Sheriff va lupta până-n ultima etapă pentru a obţine calificarea? Se pare că foarte puţini. Eu am crezut în acest lucru şi atât timp cât mai avem şanse, fie ele şi teoretice, vom lupta pentru calificare”, a spus Kuciuk.

Ajutor de la Steaua

Chiar dacă câştigă la Istanbul în faţa celor de la Fenerbahce, FC Sheriff are nevoie şi de ajutorul celor de la Steaua. „Vom lupta pe viaţă şi pe moarte pentru a câştiga meciul cu Twente”, a spus antrenorul Stelei Mihai Stoichiţă. Acesta a antrenat FC Sheriff şi are relaţii foarte bune cu patronul galben-negrilor, Victor Guşan. Steaua este pe val după ultima victorie din campionat şi poate să treacă de Twente. În plus, steliştii pot să-şi facă un cadou de Crăciun în cazul unei victorii cu Twente, pentru că în joc sunt 130 de mii de euro.

Pavel Ciobanu: FC Sheriff are şanse de calificare

Toată suflarea fotbalului moldovenesc este alături de FC Sheriff în aceste zile. Chiar şi rivalii din campionatul intern îşi doresc ca tiraspolenii să se califice în primăvara europeană şi să adune cât mai multe puncte pentru R. Moldova. Preşedintele FMF, Pavel Ciobanu, crede că FC Sheriff poate obţine calificarea. „FC Sheriff a început anul 2009 cu o victorie în Cupa CSI şi-l poate încheia, de asemenea, cu o victorie cu Fener. Au şanse mari de a merge în primăvara europeană. Trebuie să se mobilizeze pentru acest meci decisiv. Nu cred că Fenerbahce va juca cu echipa a doua. De aceea, va fi foarte greu. Cu toate acestea, şanse sunt. Am spus de la începutul competiţiei că favoritele grupei sunt Fenerbahce, Twente, FC Sheriff şi Steaua. Am avut dreptate, chiar dacă unii au contestat  pronosticul meu”, a adăugat Ciobanu.

În meciul tur de la Tiraspol, Fener s-a impus la limită cu scorul de 1-0. Unicul gol a fost marcat de brazilianul Alex.

Meciul dintre Fenerbahce şi FC Sheriff va avea loc pe 17 decembrie, ora 22.00.
Grupa H

Fenerbahçe SK
5    4    0    1    7    3    12
FC Twente
5    2    1    2    4    5    7
FC Sheriff
5    1    2    2    4    4    5
FC Steaua Bucureşti
5    0    3    2    2    5    3