Ultimele două persoane traumate în accidentul din Ucraina vor fi aduse acasă

By Editor Moldova.ORG

O echipă din trei salvatori au plecat astăzi în Mariupol pentru a aduce acasă ultimile două persoane traumate în accidentul produs pe 30 martie în Ucraina. Medicii din ţara vecină şi-au dat acordul pentru externarea pacienţilor moldoveni, cu condiţia ca aceştea să fie transportaţi în mijloace de transport cu echipament medical.

Angajaţii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale vor prelua persoanele, acordându-le asistenţa necesară pe parcursul deplasării din Ucraina în Republica Moldova. Echipa delegată are în componenţă salvatori cu studii medicale, care au oferit deja îngrijiri altor nouă persoane aduse anterior.

Salvatorii au pornit la drum cu o autospecială echipată medical. Mijlocul de transport face parte din tehnica care va fi utilizată pentru intervenţii, odată cu lansarea Serviciulului Medical de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare SMURD.

Un grav accident s-a produs în noaptea de 30 martie, la ora 02.30, în apropiere de localitatea Lebedinscoe, regiunea Doneţk din Ucraina, pe traseul E 58 Odessa- Rostov pe Don. Cinci persoane au decedat, iar alte 16 au fost spitalizate după ce microbuzul de pe ruta Soroca-Soci, cu 21 de moldoveni la bord, a derapat și s-a izbit violent într-un copac.

Sursa: diaspora.moldova.org