Ultima pregătire pentru Anglia

Selecţionata R. Moldova va disputa un meci amical contra selecţionatei Andorrei

Naţionala de fotbal a Republicii Moldova o va întâlni pe 14 august, pe stadionul Zimbru din Chişinău, într-un meci amical, pe Andorra. Acesta va fi ultimul meci de pregătire al tricolorilor înaintea partidei cu selecţionata Angliei din preliminariile pentru Cupa Mondială din Brazilia.

Pentru meciul amical de la 14 august, Federaţia Moldovenească de Fotbal a dus tratative cu mai multe federaţii, dintre care cele din Serbia şi Iran. Acestea două refuzaseră iniţial propunerea federaţiei moldoveneşti, însă s-au răzgândit după ce se ajunsese la un acord cu Andorra. De asemenea, un potenţial adversar al naţionalei noastre ar fi putut fi Irlanda, însă R. Moldova a fost nevoită să renunţe la acest amical din cauza vizelor.

Pentru amicalul cu Andorra, selecţionerul Ion Caras a convocat iniţial 33 de jucători, după care a fost stabilit lotul final format din 23 de fotbalişti. Patru dintre aceştia ar putea debuta pentru selecţionata mare în acest meci. E vorba de portarul Ilie Cebanu (Tom, Rusia), fundaşul Anatol Boeştean (FC Tiraspol), mijlocaşul Cătălin Carp (Dinamo Kiev, Ucraina) şi atacantul Alexandru Grosu (FC Tiraspol).

Lotul final:

Portari: Serghei Paşcenco (Malavan, Iran), Adrian Negai (Milsami Orhei), Ilie Cebanu (Tom, Rusia).

Fundaşi: Victor Golovatenco (Sibir Novosibirsk, Rusia), Simion Bulgaru (Volga, Rusia), Igor Armaş (Kuban, Rusia), Alexandru Epureanu (Dinamo Moscova, Rusia), Anatol Boeştean (FC Tiraspol), Petru Racu (Veris Chişinău), Veaceslav Posmac (Dacia Chişinău).

Mijlocaşi: Alexandru Suvorov (Mordovia, Rusia), Alexandru Gaţcan (FC Rostov, Rusia), Alexandru Paşcenco (Sheriff Tiraspol), Alexandru Dedov (Zimbru Chişinău), Alexandru Antoniuc (Veris Chişinău), Artur Ioniţă (Aarau, Elveţia), Artur Patraş (Milsami Orhei), Cătălin Carp (Dinamo Kiev, Ucraina), Serghei Gheorghiev (FC Tiraspol), Anatol Cheptine (Zimbru Chişinău).

Atacanţi: Eugen Sidorenco (Tom, Rusia), Anatol Doroş (Veris Chişinău), Alexandru Grosu (FC Tiraspol).

Nu au fost convocaţi pentru amicalul cu Andorra portarul Stanislav Namaşco, din cauza că nu are club, fundaşul Vitalie Bordian, din cauza unei accidentări, şi mijlocaşul Eugen Cebotaru, care a rugat să nu fie convocat pentru acest meci.

„În pofida faptului că Andorra are un raiting mondial mic, în momentul în care este subestimată, poate pune probleme oricărui adversar. Aceasta este ultima pregătire înaintea meciului cu Anglia, de aceea vom trata acest meci cât mai serios. Le voi cere jucătorilor să facă atât faza defensivă, cât şi cea ofensivă şi să joace foarte activ la recuperare, pentru a avea posesia mingii”, a declarat selecţionerul R. Moldova Ion Caras.

Până acum, selecţionatele celor două ţări s-au întâlnit numai o dată, de asemenea într-un amical. În 2011, în oraşul Lagos din Portugalia, selecţionata noastră, pe atunci antrenată de Gabi Balint, a învins cu greu Andorra cu scorul de 2-1. În clasamentul ţărilor anunţat pe 8 august de către FIFA, „tricolorii” se situează pe locul 123, în timp ce Andorra ocupă locul 205.

Biletele pentru meciul R. Moldova – Andorra au fost puse în vânzare începând cu 9 august şi pot fi procurate la casele stadionului Zimbru între orele 10:00 şi 19:00. Preţul acestora variază între 20 şi 80 de lei, informează fmf.md.

 

 

The following two tabs change content below.
Diego Gherman

Diego Gherman

Diego Gherman

Ultimele articole de Diego Gherman (vezi toate)