ULTIMA ORĂ // Circulația trenurilor Chișinău–Moscova ar putea fi suspendată în 2018

Trenul rusesc Moscova–Chișinău ar putea să nu mai circule de la începutul anului 2018. Această decizie a fost anunțată de către ministrul Infrastructurii din Ucraina, Vladimir Omelean. Autoritățile ucrainene examinează problema privind suspendarea completă a comunicației pe calea ferată cu Rusia. Actualmente, pe ruta Chișinău–Moscova operează două garnituri moldovenești și una rusească. Responsabilii moldoveni nu știu nimic despre acest lucru din cauza că nu au fost informați de partea ucraineană.

Ministrul Infrastructurii Ucrainei, Vladimir Omelean, a declarat recent în cadrul unei emisiuni TV că, în 2018, ar putea fi suspendată comunicația pe calea ferată cu Rusia. „Cred că o hotărâre în acest sens va fi luată în 2018. Există două tipuri de trenuri pe această direcție: marfare și de pasageri. Avem momentan un singur tren rusesc ce circulă pe direcția Chișinău–Moscova și câteva trenuri ucrainene”, a precizat el.

Comments.ua a publicat anterior propunerea ministrului Infrastructurii Vladimir Omelean de a anula trenurile și autobuzele care circulă spre Rusia, deoarece „ucrainenii nu au ce să caute acolo”.

Eliza Botnari, responsabilă de comunicarea cu presa de la ÎS „Calea Ferată din Moldova”, ne-a declarat că administrația acestei întreprinderi nu a fost informată de autoritățile ucrainene. Prin urmare, nu are ce să ne comunice. Aceasta nu a putut să ne spună dacă vor mai circula și trenurile moldovenești pe această rută.

În prezent, între Moscova și Chișinău circulă două garnituri moldovenești și una rusească. În perioada sărbătorilor de iarnă, începând cu 10 decembrie, trenurile circulă zilnic.

Această problemă a apărut după ce, la 11 noiembrie curent, trenurile Căilor Ferate din Rusia și-au schimbat rutele, încetând să mai circule pe teritoriul Ucrainei.

The following two tabs change content below.