Ulinici nu sare cu paraşuta // Scrisorile lui Buraga

Ieri am discutat despre lipsa lui Vlad Plahotniuc/Ulinici la şedinţa de vineri a parlamentului, când s-a votat legea antidiscriminării. Unii spuneau că Plahotniuc a lipsit din cauza că nu-i agreează pe homosexuali, alţii – că nu a putut veni fiindcă i s-a stricat maşina blindată.

Eu am avut un coleg de clasă care se îmbolnăvea ori de câte ori se anunţa vreo lucrare de control. Se temea să nu ia o notă proastă. Aşa e şi Vlad Plahotniuc. Vrea să rămână curăţel, spuse Cozonac. Poate a avut o defecţiune la sistemul de navigaţie prin satelit – GPS. S-a temut să se rătăcească prin Chişinău. Sau poate nu funcţiona aerul condiţionat, presupuse Scurtoi. El putea să ia alt Mercedes, fiindcă are mai multe, replică sanitara Vera. Dar nu toate sunt bullitproof, interveni Sobcor competent. Bulit… ce? – se interesă moş Dumitru.

Bullitproof, rezistă la gloanţe. Nu putea el să-şi rişte viaţa de dragul pederaştilor? Dar putea să comande un taxi sau venea pe jos, la urma urmei, insistă moş Dumitru. A mai rămas să spui că trebuia să ia autobuzul sau troleibuzul, replică Sobcor. De ce n-a luat avionul? Apropos, unde e avionul? Plahotniuc spusese că are avion, îşi aminti sanitara Vera. Ce-i cu tine? Ce muscă te-a muşcat? Să ia avionul şi cum să coboare? Cu paraşuta? Ca Oazu Nantoi?

 

Acuma stau şi mă gândesc: de ce se crede că Plahotniuc a lipsit din cauza homosexualilor? Poate el n-a dorit reformarea Centrului anticorupţie?

 

Al vostru epistoliot, transfişist, sabotajnic, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)