UEFA şi FIFA pregătesc marea schimbare!

Michel Platini şi Sepp Blatter vor să împartă anul în trei perioade clar delimitate: două rezervate „naţionalelor”, una cluburilor. Şi nu vor interfera!

Platini şi Blatter ar fi vrut să ţină totul secret până-n vară pentru a nu-şi periclita realegerea în fruntea UEFA, respectiv FIFA. Însă „SportBild” le-a dat planul peste cap şi a deconspirat miercuri marea schimbare a calendarului internaţional pe care o pun la cale cei doi capi ai fotbalului mondial.

„Naţionalele” favorizate

Concret, cei doi vor să separe competiţiile de club de cele rezervate echipelor naţionale, favorizându-le clar pe acestea din urmă. Astfel, turneele finale de Euro sau de Mondial ar urma să se dispute în februarie şi martie, imediat după pauza de iarnă, şi nu vara, ca până acum. Ţinta: jucătorii vor fi mai odihniţi, ceea ce va contribui la creşterea nivelului celor două întreceri patronate de UEFA şi de FIFA.

Real – Barca, pe caniculă?

Competiţiilor de club, interne şi internaţionale, le vor fi rezervate 7 luni din an: din aprilie până în octombrie, lună în care s-ar decide campioanele naţionale şi câştigătoarea Ligii Campionilor. Avantajul cluburilor: n-ar mai trebui să se lipsească în această perioadă de jucătorii convocaţi la loturi, ca acum, şi nici n-ar mai sta cu sufletul la gură că aceştia s-ar putea întoarce accidentaţi. Dar echipele vor fi obligate să joace şi în plină vară!

Calificări la final de an

Conform planului pus la cale de Platini şi de Blatter, o dată încheiate întrecerile de club, fotbaliştii ar urma să fie angrenaţi în calificări pentru Euro sau pentru CM şi în amicale cu echipele lor reprezentative. Începând din noiembrie, timp de 6 săptămâni, înainte de a intra într-o vacanţă de-o lună!

„E imposibil să programezi campionatele în plină vară. Lumea e în vacanţă, iar tribune goale înseamnă dezastru financiar”

Karl-Heinz Rummenigge, director executiv Bayern

NOUL CALENDAR INTERNAŢIONAL

2015 e anul în care se preconizează să intre în vigoare noul calendar internaţional

1-15 ianuarie: vacanţă

Echipe naţionale

16 ianuarie-15 februarie: pregătiri pentru Euro sau CM

16 februarie-15 martie: turneu final de Euro sau CM
Echipe de club

16-30 martie: scurt concediu sau pregătiri pentru startul competiţiilor de club
Aprilie-Octombrie: întreceri interne, cupe europene

Echipe naţionale

1 noiembrie-15 decembrie: preliminarii CE sau CM, meciuri amicale

16-31 decembrie: vacanţă

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)