UE cere Kievului să acorde un statut special pe durată nedeterminată regiunii Donbas

porosenco_news_bigmir_net

Uniunea Europeană a îndemnat Kievul să acorde un statut special pe durată nedeterminată regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk (Donbas), a relatat marţi „Ukrainska Pravda”, în pagina electronică. Această cerere a fost formulată de comisarul european pentru Politica de Vecinătate, Johannes Hahn, în cursul ultimei sale vizite la Kiev. Vicepreşedinta Comisiei de Externe din cadrul Radei Supreme (Parlamentul ucrainean), Ivanna Klimpuş-Ţinţadze, a confirmat pentru „Ukrainska Pravda” această informaţie, potrivit mediafax.ro.

„Europenii ne cer să propunem o strategie cu privire la un statut special pentru Donbas. În plus, ei cer ca durata statutului să nu se limiteze la trei ani, ci să fie nedeterminată”, a declarat ea. Autoguvernarea zonelor aflate sub controlul insurgenţilor separatişti este un element-cheie al Acordului de la Minsk, semnat la 12 februarie.
Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a semnat la 18 martie un decret de promulgare a unei legi care prevede acordarea unui statut special zonelor rebele din regiunile Doneţk şi Lugansk.

The following two tabs change content below.

Jurnal de Chișinău

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)