Ucraina suspendă plățile pentru gazul rusesc!

By Editor Moldova.ORG

Compania ucraineană de stat Naftogaz a suspendat plățile la gaz către Rusia pâna la terminarea discuțiilor pe tema prețului cerut autorităților de la Kiev de gigantul rus de stat, Gazprom, a anunțat sâmbătă președintele executiv al firmei ucrainene, Andrei Kobolev, potrivit Reuters.

Rusia a mărit recent prețurile la gazul vândut Kievului, invocând datoriile pe care autoritățile țării vecine le au către Moscova. Este vorba de o sumă de 2,2 miliarde de dolari. Totodată, Moscova a criticat faptul că Kievul nu și-a plătit la timp factura scandentă, notează hotnews.ro.

Gigantul energetic Gazprom a ridicat prețul la gazul vândut Ucrainei la 485 dolari per 1000 metri cubi, de la 268 dolari, argumentând că Kievul nu mai este eligibil pentru diferite reduceri.

“Nu vedem niciun motiv pentru a revizui prețul. Considerăm că prețul de aproape 500 dolari ca nefiind unul de piață, ca fiind nejustificat și inacceptabil. În consecință, am suspendat plățile pentru perioada negocierilor de preț”, a explicat Kobolev citat de sursă.

Știrea Ucraina suspendă plățile pentru gazul rusesc! a apărut pe Moldova.org.

Sursa: diaspora.moldova.org