Ucraina retrage temporar ambasadorul din Republica Moldova, după declaraţiile lui Igor Dodon despre Crimeea

dodon-patriarhul

Ucraina l-a chemat pentru consultări luni pe ambasadorul ucrainean de la Chişinău, în contextul în care Igor Dodon, plasat pe primul loc în scrutinul prezidenţial din Republica Moldova, a declarat recent că fosta regiune ucraineană Crimeea aparţine Rusiei, transmite mediafax.ro.

Ambasadorul Ucrainei la Chişinău, Ivan Hnatişin, a fost chemat la Kiev, luni, pentru consultări, a anunţat Sveatoslav Ţegolko, secretarul Cancelariei prezidenţiale a Ucrainei. „Informare importantă: ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova a fost convocat la Kiev pentru consultări”, a transmis Ţegolko, citat de Interfax Ucraina, fără a oferi detalii.

Candidatul prorus Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor (PSRM), a obţinut 48,22% din voturi în scrutinul prezidenţial din Republica Moldova, urmând să se confrunte în turul doi cu Maia Sandu, un candidat considerat proeuropean.

În decursul dezbaterilor electorale, Igor Dodon a afirmat că regiunea Crimeea aparţine Rusiei. Regiunea ucraineană a fost anexată de Rusia în anul 2014.