Ucişi pentru o datorie?

O tânără în vărstă de 27 de ani a fost împuşcată mortal în regiunea Odesa, atacatorii sunt originari din R. Moldova

pg-19-gun-crime-alamy

Foto simbol

 

O tânără în vârstă de 27 de ani din Republica Moldova a fost ucisă într-un atac armat produs în regiunea Odesa. Atacul s-a produs în noaptea de 14 ianuarie, între orele 3:00 şi 4:00. Potrivit autorităţilor ucrainene, cuplul se deplasa cu un automobil de marca „Mercedes”. La un moment dat, i-a depășit un automobil de marca „Audi”, cu numere de înmatriculare din R. Moldova. Persoanele care se aflau în automobilul de marca „Audi” au efectuat mai multe împuşcături în direcţia celor doi.

Ca rezultat, şoferul şi femeia au fost răniţi. Atacatorii s-au făcut nevăzuţi de la faţa locului, deplasându-se în direcţia punctului de control Kuciurgan. Şoferul Mercedesului s-a deplasat cu dificultate până la primul post de poliţie rutieră de la intrare în Odesa şi a informat autorităţile despre cele întâmplate. Cei doi au fost transportaţi de urgenţă la spital. În urma împuşcăturilor, femeia a decedat. Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, a fost internat în secţia reanimare a Spitalul nr. 1 din Odesa.

Antonina Zaharia

Pe tânără o chema Antonina Zaharia şi lucra vânzătoare într-un magazin din Chişinău. În drum spre Ucraina aceasta şi-a telefonat sora. „Antonina mi-a spus că merg la nişte cunoscuţi, care urmau să le întoarcă o datorie. Cineva a împrumutat o sumă tare mare de bani de la Oleg, soţul Antoninei. Aceia i-au telefonat cu câteva zile mai devreme şi i-au anunţat că vor să le întoarcă banii. Au stabilit o întâlnire. Ulterior, nu ştiu ce s-a întâmplat”, ne-a spus cu voce frântă de durere Lucia, sora mai mică a femeii decedate. Aceasta a mai declarat că cuplul se deplasa deseori în Ucraina. Oleg avea nişte afaceri, ne-a spus ea, fără să precizeze care ar fi acestea. „Nu-mi vine a crede că Antonina nu mai e, era un om de aur, ne ajuta pe toţi”, a mai spus tânăra.

Pe moment, mama fetei, Valentina Ursu, întreprinde toate acţiunile pentru a aduce corpul neînsufleţit al fiicei acasă, în Meşeni, Rezina. Şefa Serviciului de presă, Ana Taban, ne-a informat că cei doi atacatori au fost reţinuţi în timp ce încercau să treacă prin punctul de trecere Kuciurgan. Aceştia au fost extrădaţi autorităţilor ucrainene, care au iniţiat o anchetă pe marginea acestui caz. Unul din atacatori este originar din or. Chişinău şi are 30 de ani, celălalt este din or. Bender şi are 28 de ani.