Ucigașii tinerilor de la Botanica, în ziua de Crăciun, fac parte din gruparea criminală „Iujnaia”

Cei doi inși care au împușcat mortal, în seara Crăciunului pe stil vechi, un tânăr de 25 de ani și l-au rănit grav pe altul de 27 de ani fac parte din gruparea criminală internațională „Iujnaia”.  Această grupare, condusă de interlopul Oleg Popescu, originar din Ismail, Ucraina, aflat acum în România, are la activ 18 omoruri la comandă în Ucraina și patru în R. Moldova, scrie ziarulnational.md.

Fostul viceministru de Interne, Ghenadie Cosovan, a declarat pentru Ziarul Național că unul dintre ei a fost condamnat, în 2007, la opt ani de închisoare, iar armele din care au tras cei doi într-un bloc de la Botanica sunt utilizate, de regulă, de killeri – „Makarov” și „Scorpion”.

Cel de-al doilea ins, de 33 de ani, este fiul concubinei bărbatului de 56 de ani, ambii îndeplinind mai multe misiuni ale grupării.

Amintim că, de Crăciun, victimele veniseră în ospeție în acel bloc pentru a sărbători inclusiv ziua de naștere a uneia dintre ele. Ieșind la fumat la balcon, unul dintre tineri a scuipat și a nimerit, din greșeală, un alt fumător, de la un etaj de mai jos.

Cei de jos au urcat sus pentru a cere socoteală și conflictul parcă se aplanase. Dar când au ieșit repetat la fumat, doi bărbați cu care se certaseră mai devreme îi așteptau înarmați la balconul de pe etaj și au început să tragă din pistoale asupra lor.

Ucigașii riscă de la 15 la 20 de ani de închisoare.

The following two tabs change content below.