„Tupeu şi obrăznicie” în Consiliul Municipal Chişinău

Motpan

Decizia de a introduce votul electronic în Consiliul Municipal Chişinău (CMC), propusă de membrii PPEM şi adoptată recent, nu a intrat în vigoare deoarece secretara consiliului, Alexandra Moţpan, care urma să semneze decizia și anexa ca acestea să intre în vigoare, a rupt documentul, a anunţat pe Facebook consilierul PPEM Victor Lutenco. Motivul care a făcut-o pe Moţpan să rupă actul a fost lipsa numelui şi prenumelui autorului pe proiect.

Victor Lutenco consideră că, pentru asemenea acţiuni, persoanele respective „trebuie condamnate, iar cele responsabile să fie date afară din serviciul public. Cu interdicţie de revenire pe mulţi ani înainte!”, a scris acesta pe Facebook.

„Țineți minte cum ne bucuram acum câteva zile de adoptarea Deciziei privind votul electronic în CMC, propusă de fracțiunea PPEM? Iată cum arată Anexa acestei decizii după ce a ajuns pe mâinile secretarei CMC, Alexandra Moțpan. Era necesar ca doamna secretară să semneze decizia și anexa făcând ca astea să intre în vigoare. Așa am fi putut să începem să lucrăm la implementarea ei. Dar nu a fost să fie. Documentul a fost pur și simplu rupt. Și nu o să credeți motivul. Iată ce a zis dna Moțpan: „De ce lângă semnătura autorului, a consilierului PPEM, Victor Lutenco, nu a fost scris și numele/prenumele lui?”.

Cererea rupta Motpan

„Pur și simplu, nu înțeleg acest tupeu, această obrăznicie, lipsă totală de profesionism. Scopul este clar: obstrucționarea și tergiversarea intrării în vigoare și a implementării deciziilor CMC. Am să spun doar că dacă așa se procedează în Primărie cu consilierii municipali, vă imaginați cum sunt trataţi oamenii de rând?!”, a mai menţionat Lutenco.

Răspunsul membrilor PPEM va fi imediat, dur şi pe măsură, a prevenit Lutenco. Aceştia vor propune la următoarea şedinţă demiterea secretarei Alexandra Moțpan, calificarea prestației acesteia cu o mustrare aspră și alegerea unui nou secretar. Victor Lutenco îndeamnă toate fracțiunile din CMC să susțină propunerea.

The following two tabs change content below.
Victoria Popa

Victoria Popa

Victoria Popa

Ultimele articole de Victoria Popa (vezi toate)