Trump îi numeşte proşti pe cei care nu văd cu ochi buni apropierea de Rusia

„Când voi fi eu preşedinte, Rusia ne va respecta mult mai mult decât acum, iar ambele ţări vor lucra, poate, împreună pentru a rezolva o parte dintre numeroasele probleme mari şi presate”, susţine preşedintele SUA, scrie ziaruldeiasi.ro.

Preşedintele american ales Donald Trump a pledat pentru o relaţie bună cu Rusia şi a subliniat că numai oamenii „proşti” ar crede că acesta ar fi un lucru rău, a doua zi după ce actualul lider de la Casa Albă, Barack Obama, a avertizat că „Vladimir Putin nu este în echipa” SUA, relatează CNN. „A avea o relaţie bună cu Rusia este un lucru bun, nu un lucru rău. Numai oamenii ‘proşti’ sau nebunii ar crede că este rău. Avem suficiente probleme în lume fără încă una. Când voi fi eu preşedinte, Rusia ne va respecta mult mai mult decât acum, iar ambele ţări vor lucra, poate, împreună pentru a rezolva o parte dintre numeroasele probleme mari şi presate şi chestiuni ale LUMII!”, a scris Trump pe Twitter.

Preşedintele Barack Obama s-a declarat anterior îngrijorat în legătură cu republicanii care par a fi de partea Rusiei, nu a SUA, subliniind că preşedintele rus Vladimir Putin nu este de încredere, „nu este în echipa” americană. „Voi spune aceasta – şi am spus acest lucru după alegeri – trebuie să ţinem minte că suntem în aceeaşi echipă. Vladimir Putin nu este în echipa noastră”, a avertizat el. Serviciile americane de informaţii au conchis într-un raport că Vladimir Putin a ordonat atacurile informatice vizând Partidul Democrat, pentru a o discredita pe Hillary Clinton şi a-l ajuta pe Donald Trump.

El i-a acuzat pe democraţi de „neglijenţă gravă” pentru că au permis ca adresele lor de e-mail să fie sparte de hackeri. „Singurul motiv pentru care este discutată spargerea (computerelor – n.r.) DNC (Comitetului Naţional Democrat – n.r.) prost apărate este că pierderea democraţilor a fost atât de mare, încât sunt jenaţi!”, a subliniat republicanul. Trump nu a acuzat Rusia de interferenţă, subliniind într-un mesaj publicat pe Twitter că rezultatul alegerilor nu a fost influenţat, pentru că maşinile de vot nu au fost vizate de atac.

 

The following two tabs change content below.