Trump a semnat ordinul de construire a unui zid la graniţa dintre SUA şi Mexic

Trump a semnat ordinul de construire a unui zid la graniţa dintre SUA şi Mexic

Preşedintele american Donald Trump a semnat miercuri directivele pentru construcţia unui zid la graniţa Statelor Unite cu Mexicul, informează Reuters. Şeful Casei Albe a decis şi măsuri împotriva oraşelor care adăpostesc imigranţi ilegali. În timpul unei vizite la Departamentul pentru Securitate Internă, Trump a semnat două ordine executive, scrie Agerpres.

Unul dintre acestea se referă la zidul de-a lungul celor aproximativ 3200 de kilometri de graniţă cu Mexicul, iar celălalt taie finanţarea federală pentru municipalităţile şi statele aşa-numite „sanctuare” pentru imigranţi. În astfel de oraşe — de exemplu, în San Francisco — oficialităţile locale, adesea democrate, refuză să coopereze cu cele federale în acţiunile împotriva imigranţilor.

Într-un interviu difuzat vineri de televiziunea ABC News, Trump afirmase că lucrările la zidul de la frontieră vor începe în următoarele şase luni, iar planificarea acestora imediat. El a reafirmat că Mexicul va rambursa Statelor Unite „sută la sută” din costuri.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)