Trump a semnat ordinul de construire a unui zid la graniţa dintre SUA şi Mexic

Trump a semnat ordinul de construire a unui zid la graniţa dintre SUA şi Mexic

Preşedintele american Donald Trump a semnat miercuri directivele pentru construcţia unui zid la graniţa Statelor Unite cu Mexicul, informează Reuters. Şeful Casei Albe a decis şi măsuri împotriva oraşelor care adăpostesc imigranţi ilegali. În timpul unei vizite la Departamentul pentru Securitate Internă, Trump a semnat două ordine executive, scrie Agerpres.

Unul dintre acestea se referă la zidul de-a lungul celor aproximativ 3200 de kilometri de graniţă cu Mexicul, iar celălalt taie finanţarea federală pentru municipalităţile şi statele aşa-numite „sanctuare” pentru imigranţi. În astfel de oraşe — de exemplu, în San Francisco — oficialităţile locale, adesea democrate, refuză să coopereze cu cele federale în acţiunile împotriva imigranţilor.

Într-un interviu difuzat vineri de televiziunea ABC News, Trump afirmase că lucrările la zidul de la frontieră vor începe în următoarele şase luni, iar planificarea acestora imediat. El a reafirmat că Mexicul va rambursa Statelor Unite „sută la sută” din costuri.

The following two tabs change content below.