Trofeul lui Forlan!

Atletico Madrid, prima câştigătoare a Europa League!
Atletico Madrid este prima câştigătoare a Europa League! Diego Forlan a reuşit să marcheze cele două goluri ale madrilenilor, aducându-le cel de-al doilea trofeu european din istorie, după 48 de ani de aşteptare. Primul trofeu a fost Cupa Cupelor în 1970.

Atletico şi-a respectat statutul de favorită a finalei şi a început în forţă partida: Forlan a tras în bară în minutul 12 şi Reyes a executat perfect o lovitură liberă, însă Fulham a fost salvată de Schwarzer. Trioul de vedete al lui Sanchez Flores a funcţionat perfect în minutul 32. Reyes a driblat jumătate din echipa lui Fulham, i-a trimis mingea în careu lui Aguero, care i-a pasat perfect lui Forlan. Atacantul uruguayan a evitat bara de această dată şi a marcat. Toată lumea aştepta să vadă ce minuni mai poate face Fulham, surpriza sezonului în Europa. Iar aşteptarea nu a durat decât cinci minute. Simon Davies a restabilit egalitatea după o fază în care apărarea lui Atletico a fost făcută mat.

Englezii au mai dat semne de viaţă puţin după începutul reprizei secunde. Atacantul Zoltan Gera a ratat de două ori şansa de a o aduce pe Fulham în avantaj. Apoi, „bătrânii” lui Hodgson şi-au terminat bateriile. Norocul sau Schwarzer au făcut ca meciul să intre în prelungiri, acolo unde s-a jucat după acelaşi scenariu. Atletico a ratat în valuri, pentru a nu sta la mâna hazardului la loviturile de departajare şi a fost răsplătită în minutul 116. Salvarea a venit tot de la Forlan, acelaşi care marcase şi la Liverpool golul calificării în finală.

„Meritam să câştigăm acest trofeu. Acum este momentul să ne bucurăm de această victorie. Trebuie să câştigăm şi a două finală – Cupa del Rey”, a spus uruguayanul după meci. Atletico Madrid poate câştiga al doilea trofeu în acest sezon dacă se impune în finala Cupei Spaniei din 19 mai, unde va întâlni pe FC Sevilla. Meciul va avea loc pe terenul celor de la Barcelona, Camp Nou.

Quique Sanchez Flores: Sunt foarte, foarte mândru de jucătorii mei

Antrenorul echipei Atletico Madrid, Quique Sanchez Flores, a declarat că este foarte mândru de jucătorii săi. „Suntem extrem de fericiţi că ne-am atins obiectivul. Este un motiv de bucurie pentru mine şi sper că fanii sunt mândri de noi. Suntem conştienţi de faptul că a trecut mult timp de la ultimul succes pe plan european şi va trebui să profităm de acest succes. În această seară (miercuri – n.r.) au fost două meciuri într-unul singur, deoarece a trebuit să atacăm cu toate forţele, dar să ne şi apărăm atent în faţa unei formaţii care a meritat să joace această finală. Înainte de a intra pe teren, le-am spus jucătorilor mei să fie curajoşi şi să profite din plin de această finală”, a spus Sanchez Flores.

Atletico Madrid a câştigat, miercuri seara, prima ediţie a Europa League, învingând în finală, la Hamburg, cu scorul de 2-1 după prelungiri, formaţia engleză Fulham. La finalul primelor 90 de minute, scorul a fost egal 1-1.