Tricolorii vor să bată Polonia şi pe teren propriu // Under 21

 

 

Naţionala U-21 poate părăsi astăzi ultimul loc din grupa preliminară pentru Campionatul European din 2013, pentru asta trebuie să bată şi pe teren propriu naţionala similară a Poloniei.

 

Antrenorul Alexandru Curteian, instalat pe banca tehnică a „micilor tricolori” după victoria-surpriză înregistrată la finele anului trecut cu Polonia, nu va putea conta pe serviciile marcatorului golului din tur Gheorghe Andronic şi nici pe ale fundaşilor Ion Jardan şi Alexandru Scripcenco; în lot au revenit căpitanul Artur Ioniţă şi mijlocaşul Anatol Cheptine.

 

Foarte superstiţios şi retras, antrenorul naţionalei de tineret, Alexandru Curteianu, refuză să dea ochii cu presa înainte de un duel important al echipei sale. Despre pregătirea naţionalei a vorbit secundul Sergiu Botnăraş care anunţă un meci pe viaţă şi pe moarte pe arena „Sheriff”.

 

„Noi i-am bătut la ei acasă şi, bineînţeles, sperăm să obţinem un rezultat pozitiv. Totuşi, trebuie să fim conştienţi că ei atunci ne-au privit de sus, au crezut că vor obţine o victorie uşoară în faţa ultimei clasate din grupă. Acum vor fi mult mai motivaţi. Oricum, noi vom încerca să ne facem jocul nostru, suntem siguri că putem obţine un rezultat bun”, a spus Botnăraş.

 

La rândul lor, fotbaliştii cred că polonezii sunt acum ca un „animal rănit” şi va fi foarte greu de jucat cu ei. „Lor nu le-a picat deloc bine înfrângerea de anul trecut, mai ales că luptau pentru primele locuri în grupă. Acum, cu siguranţă, vor revanşa şi îşi vor vinde scump pielea”, a spus Anatol Cheptine.

 

Meciul dintre Republica Moldova şi Polonia va avea loc vineri pe arena „Sheriff”, începând cu ora 20.00.

 

Vitalie Hadei