Tricolorii se pregătesc de amicale, englezii însă de partida cu Moldova

Cu jumătate de an înaintea partidei cu Moldova, englezii au sosit deja la Chişinău în inspecţie

 

E oficial, naţionala de fotbal a Republicii Moldova va juca două meciuri amicale cu Venezuela şi El Salvador în luna mai. Chiar dacă se ştia din timp că cele două meciuri vor avea loc pe 23 mai (Venezuela) şi 26 mai (El Salvador), reprezentanţii FMF au anunţat aceste partide după ce au fost puse la punct toate detaliile.

 

În timp ce tricolorii se pregătesc pentru amicale, reprezentanţii Asociaţiei de Fotbal din Anglia au venit într-o inspecţie în Republica Moldova pentru a pregăti din timp sosirea lui Wayne Rooney&Co la Chişinău.

 

Doar în decurs de câteva zile, elevii lui Ion Caras vor străbate trei continente pentru a disputa amicalele cu Venezuela şi El Salvador. Aceştia vor face deplasarea în Venezuela cu câteva zile înainte de meciul de pe 23 mai pentru a se acomoda cu fusul orar din America de Sud. După ce vor juca cu Venezuela, care, la fel ca şi noi, nu s-a calificat niciodată la Campionatul Mondial, dar a jucat în 2007 în sferturile de finală ale Cupei Americii, Suvorov şi coechipierii săi vor pleca la Dallas (SUA) unde vor întâlni pe 26 mai selecţionata El Salvador.

 

Caras: „Va fi greu, dar vrem rezultate bune”

 

Selecţionerul Ion Caras a declarat că este mulţumit că echipa sa va mai juca două amicale, pe lângă cel cu Albania, în vederea pregătirii pentru startul de foc al preliminariilor Campionatului Mondial. „Sunt două echipe bune, ne va fi foarte greu. E vorba de fusul orar diferit, cu care trebuie să ne acomodăm. Oricum, vom încerca să prestăm un fotbal de calitate şi să obţinem un rezultat cât mai bun”, a spus Caras.

 

Americanul de la Costuleni nu le dă şanse tricolorilor

 

Preparatorul fizic al FC Costuleni, americanul Dudley Hitchman, a declarat pentru fotbal.md că ştie foarte bine potenţialul echipei El Salvador, deoarece acum câţiva ani a activat la echipa respectivă. Acesta, care nu a rupt gura târgului la FC Costuleni, crede că tricolorii nu au şanse în faţa celor două echipe. „Fotbaliştii din naţionala El Salvadorului sunt foarte tehnici şi rapizi şi pot surprinde orice echipă din lume. După cum ştim, meciul se va juca la Dallas, iar acest lucru înseamnă că El Salvador va juca ca acasă. În SUA sunt aproximativ 3.000.000 de etnici din El Salvador, iar o bună parte din ei locuiesc la Dallas”, a menţionat Hitchman.

 

Americanul ştie câte ceva şi despre Venezuela, pe care El Salvador a întâlnit-o atunci când era la echipă. „Am jucat împotriva lor şi pot spune că au o echipă foarte puternică cu jucători care evoluează în campionate tari. Au reușit chiar s-o bată pe Argentina. E clar că Venezuela pornește cu prima șansă”, a mai spus preparatorul fizic.

 

Englezii nu lasă nimic la voia întâmplării

 

Tricolorii îşi fac bagajele pentru deplasarea peste Oceanul Atlantic, dar, în acelaşi timp, la Chişinău au sosit emisari ai Asociaţiei de Fotbal din Anglia. Cei cinci reprezentanţi ai englezilor au sosit în Republica Moldova într-o inspecţie, după care vor pregăti un raport amănunţit despre condiţiile întâlnite. Emisarii au început să-şi facă notiţe chiar de la Aeroportul Internaţional Chişinău.

 

Cel mai probabil, jucătorii Angliei, care urmează să joace cu Moldova pe 7 septembrie, vor trece controlul prin zona VIP a aeroportului. Angajaţii federaţiei engleze urmează să inspecteze mai multe hoteluri din capitală. În unul din aceste hoteluri va sta Rooney şi coechipierii săi, iar în altele, fanii echipei, care vor fi aproximativ 1500-2000. Nu în ultimul rând, emisarii vor vizita arena pe care se va disputa meciul. Până în acest moment, nu este clar unde anume se va juca partida. Din acest motiv, englezii vor vizita atât arena „Zimbru”, cât şi stadionul „Sheriff” de la Tiraspol.

 

–        Anglia ocupă locul 7 în clasamentul FIFA

–        Venezuela – locul 43 în clasamentul FIFA

–        El Salvador – locul 49 în clasamentul FIFA

–        Moldova – locul 142 în clasamentul FIFA

 Vitalie Hadei