Trei zile din viaţă

mariana ticolazM-a provocat cineva pe una din reţelele de socializare timp de o săptămână să scriu în fiecare zi trei lucruri bune care mi s-au întâmplat într-o zi. Despre prima zi am scris deja, despre celelalte două (n-am rezistat o săptămână), mai jos.

Ziua 2. Dis-de-dimineaţă am alergat cinci kilometri în Gouda. Evident că nu aveam chef (ca de fiecare dată), dar mi-am încălţat tenişii şi m-am pornit. Nu prea cunoşteam ruta şi m-am rătăcit de vreo câteva ori dar, în loc de iritare şi panică, m-am bucurat de peisaje superbe: razele soarelui pătrunzând prin crengile copacilor în parc, frunzele ruginite pe iarba încă verde şi liniştea din jur. Nu ascult aproape niciodată muzică atunci când alerg şi liniştea din jur într-o dimineaţă de duminică de septembrie mi-a părut că mă înconjoară. Era toamnă, era cald, era linişte şi era soare.

Ziua 3. După efortul de a citi „O dragoste” de Buzatti timp de o lună, l-am lăsat baltă (ca pe mulţi alţi autori în ultimul timp) şi am găsit-o pe Isabel Allende cu „Casa Spiritelor” pe Internet. Acum romanul e înşirat pe foi A4, scoase la imprimantă, dar tentaţia de a începe să-l citesc e mare.

În fiecare din aceste zile am reuşit într-un mod inexplicabil să prind tramvaiul (care întârzia cu 2 minute, ca să reuşesc), apoi autobuzul, care îşi deschidea uşile, după ce le închisese (lucru excepţional în Olanda!). Poate pentru că deja vroiam să observ lucrurile bune din jurul meu?

Mariana Ticolaz